Myllykoskelaisfutista tulossa jälleen aikuisten sarjoihin

Toiveena pelata miesten Kolmosta Mypan nimellä.

MYPA Juniorit
Jalkapalloilija ja pallo stadionin nurmella.
Juha Korhonen / Yle

Mypa-juniorit ry on hakenut Palloliiton Kaakkois-Suomen piiriltä paikkaa edustusjoukkueelle ensi kesän miesten Kolmosesta.

Hakemus perustuu Inkeroisten Purhan ja Mypa-junioreiden yhteistyösopimukseen. Sen mukaan viime kaudella kolmossarjaa pelanneen Purhan paikka siirrettäisiin myllykoskelaisille.

–Hakemukseen olemme kirjanneet toiveemme, että saisimme pelata nimellä Mypa, kertoo Mypa-juniorit ry:n puheenjohtaja Pekka Kolehmainen.

Purha ja Mypa-juniorit sopivat yhteistyöstä alkuvuodesta. Sarjapaikan siirrosta ja siihen liittyvästä hakemuksesta sovittiin keväällä, kun selvisi, että mypalaiset eivät saaneet tuolloin hakemaansa sarjapaikkaa nelosdivisioonasta.

Sarjapaikka mahdollinen, joukkueen nimestä keskustellaan

Palloliiton Kaakkois-Suomen piirissä Mypa-junioreiden hakemusta käsitellään lähipäivinä. Lopullisen päätöksen tekee piirihallitus marraskuun alussa. Sitä ennen asian käsittelee sarjavaliokunta.

Piirin puheenjohtaja Veijo Vainikan mukaan seura on ollut ajoissa liikkeellä ja valmistellut asian hyvin. Vainikan mukaan tällaisiin, lähellä toisiaan toimivien seurojen sarjapaikkasiirtoihin on yleensä suhtauduttu myönteisesti.

–Pidän tätä sarjapaikan siirtoa täysin mahdollisena, mutta joukkueen nimestä joudutaan varmaankin vielä keskustelemaan.

Sopii myös Purhalle

Jos Kolmosen sarjapaikan siirtyminen Purhalta Mypa-junioreille toteutuu, sopii se myös Purhalle. Nyt toteutuneessa yhteistyökuviossa aloitteellinen oli nimenomaan Purha.

–Vaikka Purhan nimellä viime kaudella pelattiin, niin suuri osa seuran ja joukkueen mukana olleista niin kentällä kuin ulkopuolellakin oli muualta kuin Inkeroisista. Väki ei tahdo riittää ja Kolmonen on jo aika kova sarja, sanoo seuran puheenjohtaja Reijo Räästi.

Hänen mukaansa Purha jatkaa viitossarjassa, jos Mypa-juniorit saa Kolmosen paikan.

Mypa-juniorit ry:n puheenjohtaja Pekka Kolehmainen pitää yhteistyösopimusta ja edustusjoukkueen sarjapaikansiirtoa luontevana jatkona aiemmin tehdylle junioriyhteistyölle. Eikä uudesta pelipaikasta ole Kolehmaisen mukaan epäselvyyttä, jos siirto toteutuu.

–Vanha Veikkausliigan stadion Saviniemessä on ykköskenttä.