Teatteri-täti lähtee kiertämään Lappia minun kanssa

Lapin Alueteatterin musta komedia "Täti ja minä" lähtee Lappiin 23 paikkakunnan pituiselle kiertueelle. Ensimmäinen esityspaikka on Kolarissa 24. lokakuuta.

teatteritaide
Täri ja minä Pirjo Leppänen ja Kari Koivukangas
Täti ja minä on kahden näyttelijän esitys, rooleissa Pirjo Leppänen ja Kari Koivukangas.Rovaniemen teatteri / Jouni Porsanger

"Täti ja minä"-näytelmän kiertue käy loka-joulukuussa 2016 ja helmi-maaliskuussa 2017 yhteensä 23 paikkakunnalla. Sen mukana Lapin kunnissa vierailee myös lapsille ja nuorille suunnattu Teatterin seitsemän ihmettä.

Näytelmän käsikirjoitus on kanadalaisen Morris Panychin, ohjaus Eljas Liinamaan sekä lavastus- ja pukusuunnittelu Sanna Halmeen. Esityksen rooleissa nähdään Pirjo Leppänen ja Kari Koivukangas.

Täti ja minän valmistuminen toteuttaa näyytelijöiden ja ohjaajan pitkäaikaisen toiveen, sanoo ohjaaja Eljas Linnamaa teatterin tiedotteessa.

– Olemme Pirjo Leppäsen ja Kari Koivukankaan kanssa tahoillamme pitkään miettineet Täti ja minän tekemistä. Minulle se sulkee ympyrän yli kymmenen vuoden takaa. Työskentelin Täti ja minän kantaesityksessä Helsingin kaupunginteatterissa ja mietin, että olisi kiva tehdä esitys Pirjon kanssa. Näytelmä on hyvin iso sysäys siihen, että hain teatterikorkeakouluun ja alalle.

Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri on kiertänyt Lappia vuodesta 1969.