"Turun derby on vähän kaksipiippuinen juttu" – FC TPS:n kausi Ykkösessä huipentuu

Voitto nostaisi TPS:n suoraan pääsarjaan, mikäli JJK ei voita omaa otteluaan.

Varsinais-Suomi
TPS aloitti Ykkösen näyttävästi katsomotifolla.
TPS aloitti Ykkösen näyttävästi katsomotifolla.Tiina Pirilä

Vastapäätä istuu iloinen päävalmentaja. Voitto AC Oulusta lauantaina vahvisti TPS:n asemaa Ykkösen mahdollisena Veikkausliiga-nousijana.

Urakka ei silti ole lopussa. TPS:n kausi huipentuu tulevana lauantaina kauden päätösotteluun EIF:a vastaan.

Otteluun lähdetään jännittävässä asetelmassa, kun sarjajohtaja JJK on yhden pisteen päässä.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikaisen mukaan ottelu ratkaistaan henkisellä puolella.

– Pelaajien pitää pystyä saamaan nuppi siihen kuntoon, ettei se jää siitä kiinni. Vapautunut, rento, mutta peliaggressiivinen tunnelma, Laurikainen pohtii.

– Henkimaailman juttujahan nämä lopulta ovat. Sarja on ollut niin tasainen, hän naurahtaa.

Turun karsintaderby koko ajan todennäköisempi

Mikäli FC Inter joutuisi taistelemaan paikasta Veikkausliigassa TPS:n kanssa, pelattaisiin Turussa ottelu, jollaista ei ole nähty pitkään aikaan.

Mahdollista Turun derbyä Mika Laurikainen pitää kaksipiippuisena. TPS:n nousu Veikkausliigaan derbyn kautta olisi suurin palkinto, mutta Interin putoaminen olisi isku turkulaiselle jalkapallolle.

– Se on sellainen peli, että se on maailman makein peli voittaa ja maailman raskain peli hävitä, siitä ei pääse mihinkään, Laurikainen sanoo.

– Haluaisin, että derbyjä pelattaisiin tässä kaupungissa Veikkausliigassa koko ajan ja mä haluaisin että molemmat joukkueet on siellä, hän jatkaa.

Laurikaisen mukaan on kuitenkin loppujen lopuksi yhdentekevää mikä joukkue liigapaikkaa puolustaa. Asetelma on joka tapauksessa selkeä.

– Mikä tahansa joukkue Ykkösestä niihin peleihin menee, on altavastaajana. Joukkue, joka joutuu karsimaan on todennäköisesti hävinnyt enemmän pelejä kuin voittanut. Ykkösen puolella se on toisin päin, joten henkinen tunnelma on eri, Laurikainen toteaa.