1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Wikileaksin perustajan Julian Assangen internetyhteys on katkaistu

Wikileaks julkisti lokakuussa demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin yksityisiä puheita sijoittajatapahtumissa.

Wikileaksin päätoimittaja Julian Assange Ecuadorin Lontoon-suurlähetystössä helmikuussa 2016. Kuva: REX / AOP

Wikileaksin mukaan Julian Assangen internetyhteyden on katkaissut Ecuadorin hallitus. Assange on piileskellyt Lontoossa Ecuadorin suurlähetystössä neljä vuotta.

Wikileaks on viime aikoina julkaissut materiaaleja, jotka liittyvät Yhdysvaltain presidenttiehdokas Hillary Clintonin vaalikampanjaan.

– Voimme vahvistaa, että Ecuador on katkaissut Assangen internet-yhteyden lauantaina, hieman sen jälkeen kun hän oli julkaissut Hillary Clintonin puheen, kirjoitti Wikileaks tiedotteessaan.

Uutiskanava BBC:n mukaan Ecuadorin suurlähettiläs ei ole vastannut tiedusteluihin eikä Suur-Lontoon poliisitoimi ole kommentoinut tilannetta. 

Viime viikkojen aikana Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset sekä demokraattinen puolue ovat syyttäneet Venäjän hallitusta kyberhyökkäyksistä yhdysvaltalaisia poliittisia järjestöjä vastaan.

Wikileaks-vuotosivusto on ollut merkittävä hakkeroituja materiaaleja levittänyt taho. Sivusto julkisti lokakuun alkupuolella demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin yksityisiä puheita sijoittajatapahtumissa.

Assange on kiistänyt yhteydet venäläisiin hakkeroijiin. Hän ei kuitenkaan ole paljastanut lähteitään Clinton-materiaaleihin.