1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. USA:n presidentinvaali

Clinton ja Trump kohtaavat viimeisessä väittelyssä – Yle tarjoaa herkullisen kattauksen

Yle näyttää aamuyön vaaliväittelyn suorana ja tarjoilee kohokohdat ja analyysit tuoreeltaan netissä, televisiossa ja radiossa.

USA:n presidentinvaali 2016: 3. väittely
USA:n presidentinvaali 2016: 3. väittely

Yhdysvalloissa presidentinvaalien loppusuora häämöttää jo, kun demokraattien Hillary Clinton ja republikaanien Donald Trump kohtaavat viimeisessä suorassa tv-väittelyssään torstaina aamuyöllä Suomen aikaa.

Clinton johtaa mielipidekyselyjä, mutta paljon voi vielä tapahtua ennen marraskuun 8. päivän vaaleja. Yle tarjoaa Las Vegasin väittelystä monipuolisen kattauksen.

**Voit jännittää vaaliväittelyä suorana **Ylen uutisten nettisivuilla ja TV1:ssä. Koko väittely on myös katsottavissa myöhemmin nettisivuillamme.

Väittely alkaa kello neljä aamulla ja kestää noin puolitoista tuntia. Yle aloittaa suoran lähetyksen kello 3.57.

Seuraamme väittelyä verkossa hetki hetkeltä myös tekstimuodossa.

Seurannan avulla pysyt ajan tasalla siitä, mitä Las Vegasissa on juuri tullut sanottua. Voit myös palata aamuyön tunnelmiin vielä myöhemmin päivällä.

**Kohokohdat väittelystä kokoamme videoklipeiksi. **Löydät suomeksi tekstitetyt videot väittelyn jälkeen verkkosivuiltamme.

**Väittelyn päätyttyä julkaisemme ensiarvion **siitä, kumpi ehdokkaista pärjäsi paremmin.

Ylen Washingtonin-kirjeenvaihtaja Pirkko Pöntinen seuraa väittelyä paikan päällä. Hän ruotii Clintonin ja Trumpin esiintymistä Ylen nettiuutisissa, Aamu-tv:ssä ja aamun radiolähetyksissä.

Aamu-tv:ssä ehdokkaiden suoriutumista arvioivat heti väittelyn päätyttyä myös Ylen entinen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Reijo Lindroos, AmChamin toimitusjohtaja Kristiina Helenius ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen.

Radion Ykkösaamussa väittelyä analysoivat vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak Ulkopoliittisesta instituutista ja erikoistutkija Jan Hanska Puolustusvoimien tutkimuslaitoksesta. Ykkösaamua voi kuunnella kello 8.10 alkaen Yle Radio 1:ssä ja Areenassa.

**Väittely kokonaisuudessaan tekstitettynä **suomeksi on katsottavissa myöhemmin torstaina Areenasta.

Televisiossa Yle näyttää koko väittelyn suomeksi tekstitettynä TV1:ssä kello 12.10.

Väittelyn analysointi ja uutisointi jatkuu Ylen kanavilla ja netissä pitkin päivää.