Halpa-Halli aikoo lakkauttaa myymälänsä Kuopion Matkuksessa

Myymälä työllistää 30 ihmistä. Yt-neuvottelut alkavat marraskuussa.

Kuopio
Halpa-Hallin myymälä.
Antti Karhunen / Yle

Päivittäistavaraketju Halpa-Halli harkitsee Kuopion Matkuksen myymälän sulkemista. Yhtiön mukaan syynä on asiakaskäyttäytymisen muutos, jota kauppojen aukioloaikojen vapautuminen vauhditti.

Halpa-Hallit ovat olleet keväästä saakka avoinna myös arkipyhisin, mutta yrityksen kristillisiin arvoihin perustuen myymälät eivät ole auki sunnuntaisin. Matkuksen kauppakeskuksessa sunnuntai on kuitenkin vilkas asiointipäivä.

– Ymmärrämme meidän kaltaisen ankkuriliikkeen merkityksen kauppakeskukselle sunnuntaisin. Meille puolestaan olisi tärkeää avata myymälä aikaisemmin sekä arkisin että arkipyhinä. Valitettavasti kauppakeskuksen aukioloajat eivät pysty tähän täysin vastaamaan, sanoo Halpa-Halli Oy:n toimitusjohtaja Janne Ylinen yhtiön tiedotteessa.

Matkuksen myymälä työllistää 30 työntekijää. Yt-neuvottelut alkavat marraskuussa ja kauppa suljetaan aikaisintaan ensi vuoden puolella. Kuopiota lähimmät Halpa-Hallit sijaitsevat Siilinjärvellä ja Iisalmessa.

– Olemme edelleen kiinnostuneita Kuopiosta, ja siksi etsimme hyvää kauppapaikkaa suur-Kuopion alueelta, toimitusjohtaja Janne Ylinen jatkaa.

Halpa-Halli aloittaa yt-neuvottelut myös Vöyrin-myymälänsä lakkauttamiseksi. Siellä irtisanominen uhkaa 15 ihmistä.

Päivitetty tieto klo 11:36 Kauppa suljetaan aikaisintaan ensi vuoden puolella