1. yle.fi
  2. Uutiset

Tokmannin toimitusjohtaja: 50 uuden myymälän osoitteet lähes selvillä

Halpakauppaketju aikoo kasvattaa myymälöidensä määrää kahteensataan. Monet uudet tilat tulevat olemaan kaupunkien keskustoissa.

Tokmanni
Tokmannin ostoskärry kaupan pihalla.
Tokmannin myymälöitä ostanut Cibus-kiinteistöyhtiö hankkii, kehittää ja hallitsee ruokakauppakiinteistöjä. Suomessa pääasialliset vuokralaiset ovat Kesko, Tokmanni ja S-ryhmä.Ismo Pekkarinen / AOP

Tokmanni perustaa keskustamyymälän Joensuuhun aikaisintaan keväällä. Tavaratalo Anttilalta vapautuneista tiloista Tokmanni lohkaisisi 1 500 neliötä.

Halpakauppaketju olisi halunnut saada myymälän auki jo ennen joulua.

– Tiloja joudutaan jakamaan ja päättämään ketä tiloihin tulee. Vuokranantaja haluaa tehdä kokonaisratkaisun valmiiksi, sitten vasta allekirjoittaa sopimukset, Tokmannin toimitusjohtaja Heikki Väänänen toteaa.

Väänänen sanoo, että aikataulut ovat venyneet.

– Avaukset siirtynevät keväälle, koska sopimuksia ei vielä ole.

Tokmanni lisää tällä hetkellä erityisesti keskustamyymälöitään, joissa on marketteja pienempi valikoima. Noin 1 500 neliön tilat ja kymmenen työntekijää on kiikarissa useammalla paikkakunnalla.

– Lisäämme myymälämäärämme reiluun kahteensataan, nyt myymälöitä on 158. Uusien tilojen sijannit on aika tarkkaan tiedossa, melkeinpä katuosoitteita myöten. Strategiana on kasvattaa verkostoamme yli 10 000 neliöllä vuodessa, Väänänen kertoo.

Tokmanni neuvottelee myös Kuopion Anttilan entisistä tiloista.

Tokmanni on Pohjoismaiden suurin käyttötavaroiden myyntiin keskittynyt halpakauppaketju. Joensuulaislähtöinen yritys listautui pörssiin viime keväänä.

Lue seuraavaksi