Kulttuurin teot ja tekijät palkitaan Vuosisadan Kulttuurigaalassa Turussa

Tasan vuoden kuluttua järjestettävässä gaalassa juhlitaan 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyden ajan kulttuurin tekijöitä ja kulttuuritekoja.

kulttuuri
Soittimia
Suomalaiset kulttuurin teot ja tekijät palkitaan Vuosisadan Kulttuurigaalassa vuonna 2017.Marko Siekkinen / Yle

Suomalaisen kulttuurin teot ja tekijät palkitaan Vuosisadan Kulttuurigaalassa 18. lokakuuta Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017.

Tapahtumaa ennakoitiin tänään Helsingin Musiikkitalolla. Paikalla oli monipuolinen joukko kulttuurin tekijöitä ja tukijoita. Mukana oli myös Suomi 100-hankkeen pääsihteeri Pekka Timonen. Hän iloitsi kulttuuriväen yhteisen gaalan vahvistavan itsenäisyyden juhlavuoden yhdessä tekemisen teemaa.

– Suomalainen kulttuuri on aina ollut elinvoimaista ja omaleimaista. Odotan erittäin kiinnostuneena ketkä legendat nousevat Kulttuurigaalassa esiin luovuutemme suuresta tarinasta. Gaala myös kannustaa suomalaisia kohti uusia suurtekoja, kiittelee Timonen Kulttuurigaalan tiedotteessa.

Yle televisio gaalan

Vuosisadan Kulttuurigaala on lähtöisin Life Style Investin toimitusjohtaja Mikko Vannin ideasta. Hän on ollut vastuussa Suomen Urheilugaalan operatiivisesta johtamisesta yhdeksän vuoden ajan.

Kulttuurigaala pyrkii alusta lähtien aktiiviseen vuorovaikutukseen suuren yleisön kanssa. Tapahtuma hyödyntää esimerkiksi sosiaalista mediaa. Lisäksi gaalassa valitaan muun muassa Vuosisadan Kulttuuripersoona tai -teko, joka ratkaistaan yleisöäänestyksellä.

Tilaisuus järjestetään Turun Logomossa ja se on yksi Suomi 100 -tapahtumien kohokohdista. Tapahtuman taustalla ovat Turun kaupunki, Veikkaus, Yle ja Life Style Invest. Tapahtuma lähetetään Yle TV1:llä suorana.

Ylelle Vuosisadan Kulttuurigaala tarjoaa mahdollisuuden edistää kulttuurin moniarvoista keskustelua ja vuorovaikutusta.

– Gaalan myöhemmin nimeämä palkintoraati tukee laajuudessaan myös erilaisten näkemysten huomioon ottamista, kommentoi Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.