1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Trumpin kanssa naisista vitsaillut TV-juontaja jättää työnsä

Billy Bush naureskeli Trumpin alatyylisille naisjutuille 2005. Nyt hän sanoo olevansa häpeissään tapahtuneesta.

Billy Bush syyskuussa 2016. Kuva: AOP

NBC-televisiokanavan juontaja Billy Bush on joutunut jättämään työnsä Today-aamuohjelman vetäjänä. NBC:n ohjelmajohto ilmoitti asiasta yhtiön sisäisessä tiedotteessa, kertoo NBC News.

Bush joutui valtavan julkisuuden kohteeksi parisen viikkoa sitten, kun The Washington Post -lehti esitti videon, jossa hän juttelee Donald Trumpin kanssa naisia alentavaan sävyyn vuonna 2005.

Nyt republikaanipuolueen presidenttiehdokkaana toimiva Trump sanoi kourivansa ja suutelevansa kohtaamiaan naisia piittaamatta heidän suostumuksestaan. Bush nauraa ja jatkaa vitsailua.

Bush toimi tuolloin Access Hollywood -julkkisshow'n juontajana. Hän siirtyi tämän vuoden elokuussa juontamaan NBC:n tärkeintä aamuohjelmaa, Today-show'ta.

Bushin oletetaan saaneen NBC:ltä miljoonien dollarien arvoisen "kultaisen kädenpuristuksen". Today'n juontajana hän ansaitsi 3,5 miljoonaa dollaria vuodessa.

Bush kertoo olevansa tapahtuneen johdosta "nolo ja häpeissään". Hän kertoo keskustelleensa asiasta ja saaneensa tukea perheeltään, ystäviltään ja työtovereiltaan. Trump on pahoitellut puheitaan, mutta sanonut niiden olleen "pukuhuonejuttuja".

Yhdysvaltain entinen presidentti George H.W. Bush on Billy Bushin setä.