Poliisi: Huumelapsista ei havaintoa Vantaan Koivukylässä

Poliisi suoritti vinkkien pohjalta kahden viikon tehovalvonnan Koivukylässä. Se ei löytänyt todisteita lasten huumeidenkäytöstä.

Vantaa
Marisätkän tekoa.
Daniel Karmann / EPA

Vantaan Koivukylässä on herännyt syksyn aikana huoli alaikäisten lasten huumeiden käytöstä. Poliisi on saanut asiaan liittyviä yhteydenottoja muun muassa Korson ja Koivukylän lastensuojeluviranomaisilta.

Poliisi on partioinut kahden viime viikon ajan Vantaan Koivukylän ostoskeskuksessa ja sen lähiympäristössä sekä virkapuvuissa että siviiliasuissa. Poliisi ei ole mittavasta operaatiosta huolimatta löytänyt todisteita alaikäisten huumeiden käytöstä. Tehovalvonnassa ei havaittu myöskään huumausaineiden välittämistä alaikäisille.

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut operaation aikana runsaasti vinkkejä alueen asukkailta ja ne ovat johtaneet poliisitoimiin. Alueelta kirjattiin valvontajakson aikana seitsemän huumausaineen käyttörikosta, yksi huumausainerikos ja yksi törkeä huumausainerikos, jonka toteamisen yhteydessä takavarikoitiin 150 grammaa amfetamiinia.

Kaikki rikostutkinnan kohteena olleet henkilöt ovat noin 30-vuotiaita miehiä. Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa Koivukylän alueella normaalivalvontaa ja saamistaan vihjeistä alkaneiden rikosjuttujen tutkintaa.