1. yle.fi
  2. Uutiset

Halloween-tapahtuma aiheutti palautetulvan Mikkelissä – hautausmaakävelyt peruttiin ohjelmasta

Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen järjestelemää tapahtumaa ei aiota perua, mutta palaute huomioitiin ohjelmassa.

Kotimaan uutiset
Halloween-asuisia henkilöitä, muun muassa noita.
Mikkelin kaupunki

Mikkelissä kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen koordinoima halloween-tapahtuma on saanut yhdistyksen puhelimen soimaan punaisena. Palautetta on tullut tiiviisti päivittäin.

– Meille tuli yllätyksenä, että tapahtuma herätti näin paljon negatiivisia assosiaatioita ja tunteita, yhdistyksen toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij sanoo.

Keskustelua on käyty paljon myös muun muassa sanomalehti Länsi-Savon mielipide- ja tekstiviestipalstoilla. Kaupunkilaiset ovat muun muassa kritisoineet tapahtuman läheistä ajankohtaa kristillisen pyhäinpäivän kanssa. Halloween-tapahtumaa kuitenkin vietetään 31. lokakuuta maanantaina, ja pyhäinpäivää sitä seuraavana lauantaina 5. marraskuuta.

– Jos päivät olisivat olleet lähempänä toisiaan, olisimme miettineet haluammeko sotkea näitä keskenään, Maczulskij sanoo.

Palaute suunnitellusta hautausmaakävelystä sai kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen perumaan ohjelmanumeron, mutta muutoin tapahtuma aiotaan edelleen järjestää.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan jäsenissä halloween-suunnitelmat eivät ole herättänyt merkittävää keskustelua, kertoo tuomiorovasti Juha Palm. Muutamat seurakuntalaiset ovat olleet yhteydessä seurakuntaan ohjelmassa olleen hautausmaakierroksen takia.

Valoa pimeään aikaan

Halloween-tapahtuman tarkoitus on tuoda vipinää ja valoa harmaaseen lokakuun lopun iltaan. Julkisessa keskustelussa tapahtumaa on arvosteltu amerikkalaisena kauhukarnevaalina.

– Kaikki tapahtumat tehdään Mikkelissä ja mikkeliläisittäin. Missään vaiheessa ei ole ollut tarkoituksena järjestää halloween-paraateja, vaan hyvää, kivaa ja hauskaa yhteistä aikaa, kehittämisyhdistyksen Mikken toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij sanoo.

Ohjelmassa on muun muassa Mikkelin teatterin kummituskierros, halloween-uinti Rantakeitaan uimahallissa ja koko perheen halloween-disko.

Maczulskij on saanut myös paljon puheluita ja viestejä, joissa kaupunkilaiset kyselevät kaupungin rahojen ja verovarojen väärinkäytöstä kauhutapahtumaan.

– Tähän ei käytetä euroakaan Mikkelin kaupungin tai Mikke ry:n rahoja.

Maczulskij sanoo eri tahojen järjestävän tapahtuman ohjelman talkoovoimin, ja kehittämisyhdistyksen vastaavan koordinoinnista ja tiedottamisesta. Mukaan on toivottu sekä kouluja, päiväkoteja, yhdistyksiä että kivijalkakauppoja.

– On iso joukko yrityksiä ja lapsia, jotka odottavat innolla lähtöä kaupungille karkki vai kepponen -meiningillä. He eivät ehkä ole aktiivisia kirjoittamaan yleisöosastokirjoituksia ja ottamaan yhteyttä.

Lue seuraavaksi