15-vuotias teki 3 minuuttia historiaa SM-liigakaukalossa – "Hieno päivä pojalle"

Päävalmentajan mukaan Mikko Kokkonen on näytöillään ansainnut minuuttinsa isojen miesten sarjassa.

Kotimaa
Mikko Kokkonen edustaa Jukureita kolme vuotta.
Mikko Kokkonen edustaa Jukureita kolme vuotta.Petri Vironen / Yle

Mikkelin jäähallissa tehtiin tiistai-iltana SM-liigahistoriaa, kun ottelussa Porin Ässiä vastaan jäällä kävi muutaman vaihdon pelaamassa Mikkelin Jukurien 15-vuotias puolustajalupaus Mikko Kokkonen. Mies on nuorin SM-liigan sarjaottelussa pelannut.

Ottelun jälkeen Koivisto oli hyvissä tunnelmissa huolimatta siitä, että oli jäällä Ässien tehdessä yhden maaleistaan. Ässät voitti ottelun maalein 2–3. Peliaika Kokkosella jäi vajaaseen kolmeen minuuttiin, mutta mies vakuutti tyytyväisyyttään siihenkin.

– Ei tässä roolissa vielä tarvitse yhtään enempää päästä pelaamaan. Kunhan pääsen kokoonpanoon kunnolla, niin sitten näytetään.

Jukurien päävalmentaja Risto Dufva kiistää väitteet siitä, että Kokkosen peluuttamisessa olisi kyse lähinnä markkinointitempauksesta. Dufvan mukaan Kokkonen ansaitsee minuuttinsa pelillisillä ansioillaan.

– Toki tämä kertoo meidän tyylistä tehdä asioita. On sellainen hyvä pilke silmäkulmassa auttaa pelaajia eteenpäin. Mutta ei tässä mitään polttareita pidetä, Dufva sanoo.