1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ilmajoki

Hanna Elgbacka tekee villasukkaparin viikossa – neulominen rentouttaa ja tuo iloa

Kun lapset ovat menneet nukkumaan, kaivaa Hanna Elgbacka kutimet esiin. Jo ala-asteelta alkanut innostus kutomiseen on jatkunut aikuisiälle asti.

Viikossa Elgbacka kutoo yhden sukkaparin Kuva: Olli Koski / Yle

Ilmajoella asuva Hanna Elgbacka on aktiivinen kutoja. Viikossa hän tekee parin sukkia, riippuen kuinka kiirettä on töissä ja kotona. Kuitenkin lasten mennessä nukkumaan, kaivetaan esiin kutimet.

Elgbacka innostui kutomisesta jo yläasteikäisenä, mutta jo ala-asteella sormet syyhysivät kutomisen pariin. Ideoita sukkiinsa ja muihin käsitöihin hän saa lehdistä ja sosiaalisesta mediasta. Mutta koska sukkien tekemisestä on kertynyt jo paljon kokemusta, syntyy kuvioita ja ohjeita jo omasta päästäkin. Sukkia syntyy niin tarpeeseen kuin varastoonkin.

– Tällä hetkellä tekeillä on työkaverille villasukat ja tytölle villatakki. Joululahjat on myös tekeillä, Elgbacka paljastaa.

Elgbacka pitää kutomista rentouttavana harrastuksena, joka tuo iloa. Innokkaana tekijänä myös lankoja ostetaan ahkerasti. Niitä onkin kertynyt varastoon suuret määrät.

– Aviomies on onneksi hyvin ymmärtäväinen harrastuksen suhteen, Elgbacka naurahtaa.

Yle Uutiset pyysi aktiivia villasukkien tekijöitä ja käyttäjiä esittelemään omia villasukkiaan. Kaikki vastaanotetut sukat löytyvät artikkelista: Suomi on miljoonien villasukkien maa – kuvaa meille omasi