Tenojoen matkailijoiden lohisaalis miltei 22 000 kiloa

Matkailijat saivat yhteensä 5 700 lohta. Kalojen keskipaino oli 3,8 kiloa.

lohi
Mies kalastaa.
Lohien keskipaino oli 3,8 kiloa.Pasi Peiponen / Yle

Matkailijoiden lohisaalis Tenojoen Suomen puolella oli 21 700 kiloa. Määrä on seitsemän prosenttia suurempi kuin viime vuonna. Saalis on kuitenkin pienempi kuin pitkän aikavälin keskisaalis.

Luonnonvarakeskuksen mukaan Teno-Inarijokivarren lohisaaliin pääosan muodostivat alle kolme kiloa painavat pikkulohet. Keskikokoisten, 3-7 kiloa painavien lohien osuus oli 20 prosenttia. Yli seitsemänkiloisten lohien osuus oli 17 prosenttia. Yhteensä matkailijat saivat 5 700 lohta. Kalojen keskipaino oli 3,8 kiloa. Suurin ilmoitettu saalislohi painoi 21,6 kiloa.

Tenojoki yhä hyvin suosittu

Tenojoki säilytti asemansa suosittuna lohenkalastuskohteena. Teno-Inarijoen Suomen puoleiselle osalle kalastusluvan osti 7 300 henkilöä, jotka kalastivat yhteensä 31 300 kalastusvuorokautta. Lunastettujen kalastusvuorokausien määrä laski noin kuusi prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Lisäksi lunastettiin 940 nuorisolupaa (viikkolupia). Ulkomaalaisia kalastajia Tenolla vieraili reilut 230, eniten saksalaisia ja ruotsalaisia.

Suomen puolen kalastusmatkailijoiden saalis on viime vuosina ollut reilu neljännes Tenon kokonaissaalista, joten Tenon kokonaissaalis jäänee noin 80-90 tonnin tasolle.

Kokonaisuudessaan Tenon lohisaalistilastot valmistuvat vuodenvaihteen tienoilla, jolloin saatavilla on tietoa myös paikallisten kalastajien ja muiden kalastajaryhmien lohisaaliista niin Suomesta kuin Norjasta.