VR vastaa palautteeseen: Joulukuussa satoja junavuoroja lisää

Yhtiön mukaan junamatkustamisen suosio on kasvanut tänä vuonna merkittävästi.

rautatieliikenne
Juna asemalla
Tiia Hemminki / Yle

VR lisää satoja junavuoroja eri puolilla maata joulukuusta alkaen, jolloin yhtiön uudet aikataulut astuvat voimaan. Lisää vuoroja tulee niin kaupalliseen kuin velvoiteliikenteeseenkin.

VR:n kaupallisessa liikenteessä lisätään tuolloin vuoroja Pohjanmaalle, Lappeenrantaan ja Imatralle. Lisäksi lisäpysähdyksiä on luvassa Kirkkonummelle, Pännäisiin, Lapualle ja Kauhavalle.

Velvoiteliikenteessä muun muassa tuplataan Joensuun ja Pieksämäen välisten vuorojen määrä sekä lisätään merkittävästi Tampereen ja Keuruun välistä liikennöintiä. Myös useita muita lisäyksiä on luvassa sekä kauko- että lähiliikenteeseen. Päätökset velvoiteliikenteestä ovat voimassa joulukuuhun 2017 asti.

VR kertoo junamatkustamisen suosion kasvaneen tänä vuonna merkittävästi yhtiön tekemien uudistusten vuoksi. Muun muassa hintojen laskeminen ja keskeisten reittien matka-aikojen lyhentäminen ovat lisänneet kaupallisen liikenteen matkamääriä 7 prosenttia.

Merkittävintä kasvu on ollut Helsinki–Seinäjoki-, Helsinki–Jyväskylä- ja Helsinki–Tampere-väleillä. Myös junien täyttöasteet ovat VR:n mukaan nousseet yli 40 prosenttiin pääyhteysväleillä.

VR:n piti alun perin tiedottaa vuorojen lisäyksestä jo elokuussa, mutta tilaisuus peruttiin tuolloin lyhyellä varoitusajalla. Vuorojen lisäyksestä kerrottiin lopulta syyskuussa VR:n ja liikenne- ja viestintäministeriön päästyä sopuun vuorojen lisäyksestä.