Hyppää sisältöön

Asema-aukion pahoinpitelystä epäilty vapautettiin esitutkintavankeudesta

Helsingin käräjäoikeus on vapauttanut asema-aukiolla kuolemaan ja pahoinpitelyyn liittyvistä tapahtumista epäillyn Vastarintaliikkeen jäsenen. Mies on asetettu matkustuskieltoon.

Törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty Jesse Torniainen (kuvassa oikealla) oikeudessa asianajajansa kanssa 21. syyskuuta. Kuva: AOP

Oikeuden pakkokeinoistunto on vapauttanut Helsingin asema-aukiolla kuolemaan ja pahoinpitelyyn liittyvistä tapahtumista epäillyn Jesse Torniaisen esitutkintavankeudesta. Poliisi tutkii asiaa epäiltynä törkeänä kuolemantuottamuksena ja pahoinpitelynä. 

Poliisi on aiemmin vahvistanut, että esitutkinnan perusteella nuori mies pahoinpideltiin uusnatsistisen Vastarintaliikkeen mielenilmauksessa lauantaina 10. syyskuuta. Mies kuoli myöhemmin.

Oikeuden mukaan edelleen on olemassa epäillyn paon vaara. Torniainen on siksi asetettu matkustuskieltoon.

Torniaisella on takanaan useita aiempia pahoinpitelytuomioita. Hän kiistää osallisuutensa Asema-aukiolla tapahtuneeseen pahoinpitelyyn.

Asema-aukion tapahtumista sikisi laaja yhteiskunnallinen keskustelu ääriliikkeiden väkivallasta. Tapahtumat järkyttivät erityisesti, koska uhrina oli sivullinen henkilö keskellä päivää. Keskeisellä asema-aukiolla on edelleen useiden kynttilöiden ja osanottoviestien muistopaikka uhrille.