"Ihan mieletön luku" – Sorjosen toista kautta kirjoitetaan jo

Yle TV 1:ssä sunnuntaina ensi-iltansa saanut rikossarja Sorjonen keräsi yli miljoona katsojaa TV:n ääreen. Sorjosen tuottajan mukaan seuraavan kauden rahoitus on hyvässä vauhdissa.

Sorjonen-sarjan rooleissa ovat mm. Ville Virtanen ja Kristiina Halttu Kuva: Fisher King Production

TV-sarja Sorjosen vastaava tuottaja Matti Halonen vastaa puhelimeen Cannesista, jossa hän on parhaillaan TV-festivaaleilla keräämässä rahoitusta Sorjosen toista kautta varten.

Halonen myöntää, että maanantaina jännitti odottaa Sorjosen ensimmäisen jakson katsojalukuja.

– Se oli tosi jännää. Tätä tehtiin kuitenkin kuusi vuotta.

TV-sarjan avausjakso keräsi sunnuntai-iltana televisioiden ääreen parhaimmillaan 1,1 miljoonaa katsojaa. TV-lukuja mittaavan Finnpanelin mukaan ohjelman keskikatsojamäärä oli 867 000.

– Ihan mieletön luku. En itse ihan noin kovaan lukuun edes uskonut. Olen todella kiitollinen ja nöyrä, että se löysi noin suuren yleisön, iloitsee Matti Halonen.

Sorjosta varten rahoitusta saatiin ulkomaita myöten ja tarkoitus oli päästä mahdollisimman korkeaan laatuun.

– Laatu tuntuu olevan kaikessa palautteessa keskiössä. On kiva lukea sellaisia kommentteja.

Toinen kausi tekeillä

TV-sarja Sorjosen toinen tuotantokausi on jo käsikirjoitusvaiheessa. Tarkoitus on tehdä kymmenen jaksoa, jotka kuvattaisiin ensi kesänä. Sarja olisi esitettävissä vuonna 2018.

– Rahoitus näyttää todella hyvältä, joten se ei tule olemaan ongelma, kertoo TV-sarja Sorjosen vastaava tuottaja Matti Halonen.

Halosen mukaan myös toinen kausi tultaisiin kuvaamaan Lappeenrannassa, kuten ensimmäinenkin tuotantokausi.

Sorjosen ensimmäisen tuotantokauden jakson oikeudet on jo myyty useisiin maihin.

– Tällä hetkellä on myyty saksan- ja ranskankieliset oikeudet. Lisäksi TV-sarja tullaan näkemään ainakin Belgiassa ja USA:ssa.

Halonen uskoo, että Sorjonen tulee olemaan Suomen laajimmalle levinnein draama-sarja.

Sorjonen Yle TV 1.ssä sunnuntaisin kello 21.05 ja uusintana tiistaisin kello 22.45. Sarjan kaikki jaksot ovat jo nähtävissä Yle Areenassa.