AL: Taysissa vakavaa kiusaamista - sairaanhoitopiirin johtajan mukaan asiaan on puututtu

Tampereen ylipistollisessa sairaalan lastenpsykiatrian osastolla lähes joka neljäs työntekijä kertoo kokeneensa kiusaamista. Syrjinnästä raportoi joka viides osaston työntekijä. Sairaalan johdon mukaan asiaan on puututtu.

kiusaaminen
Taysin etupiha remontissa
Marko Melto / Yle

Kymmenet työntekijät kertovat joutuneensa työpaikkakiusaamisen uhreiksi Tampereen yliopistollisessa sairaalassa.

Aamulehden (siirryt toiseen palveluun) haltuunsa saaman Työterveyslaitoksen tekemän tutkimuksen mukaan Taysin lastenpsykiatrian osastolla 23 prosenttia vastanneista kertoo kokeneensa kiusaamista ja 20 prosenttia syrjintää. Tutkimus on vuodelta 2015.

Työsuojeluvaltuutettu Mervi Hissa sanoo Ylelle, että johto ei ole puuttunut asiaan, eikä tilanne ole parantunut viime vuodesta.

– Johdossa kielletään nämä asiat ja jos esimies on se kiusaaja, niin työntekijän asema on siinä tilanteessa hyvin huono.

Hissan mukaan ilmiö toistuu nyt lastenpsykiatrialla, mutta ongelmaa on muuallakin talossa.

– Tutkimuksesta näkee, että prosentit ovat hyvin korkeita. Myös meidän yhtymähallinnossa 17 prosenttia kokee epäasiallista kohtelua ja se on paljon, Hissa sanoo.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen kiistää väitteet siitä, että johto ei olisi puuttunut Tampereen yliopistollisessa sairaalassa esiintyvään kiusaamiseen.

– Minun mielestäni se ei pidä paikkaansa etteikö olisi puututtu.

– Jos viitataan näihin tutkimuksiin, niin ne on käyty läpi jokaisessa työyksikössä. Jos kyse on yksittäisten työntekijöiden kokemasta kiusaamisesta, niin ne täytyy käsitellä yksittäisinä tapauksina. Näin on myös toimittu ja tullaan toimimaan, Ihalainen sanoo.

HR-johtaja Raija Ruorasen myöntää, että talossa on ilmennyt epäasiallista kohtelua. Samaan aikaan osastoilta raportoidaan paljon hyvää.

Lastenpsykiatrian tilanteeseenkin on Ruorasen mukaan pyritty hakemaan ratkaisua.

– Kun olemme selvitelleet tätä asia, niin sieltä ei löydy yhtä yksittäistä tekijää, jolla me pääsisimme puuttumaan niihin juurisyihin, Ruoranen sanoo.