1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Klovni-ilmiö sai jatkoa: Keskiviikkoiltana nähty kolme hahmoa astaloiden kanssa

Poliisi pyytää yleisöltä näköhavaintoja.

Kotimaan uutiset
Poliisiauton kyltti
Petteri Paalasmaa / AOP

Klovni-ilmiö jatkui eilen illalla Tuusulan ja Järvenpään alueilla. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan Tuusulassa Rusutjärventie-Hämeentie-alikulun ympäristössä havaittiin keskiviikkoilllalla kymmenen aikaan kolme klovnihahmoa, arviolta 16-17 vuotiaita. He olivat menossa Hyrylään päin astalot mukanaan.

Alueella oli useita poliisipartiota etsinnöissä, mutta henkilöitä ei löydetty. Asiasta on tehty rikosilmoitus nimikkeellä laiton uhkaus.

Aiemmin keskiviikkoiltana puoli kahdeksan jälkeen Tuusulassa Kivensirulla kolme klovnipukuun pukeutunutta henkilöä oli juossut ja ahdistellut ilmoittajaa teräaseet käsissä. Henkilöillä oli päällään tummansiniset haalarit ja klovnipäähineet. Asiasta on tehty rikosilmoitus nimikkeellä laiton uhkaus.

Lisäksi poliisille tuli muutamia havaintotietoja klovneista illan aikana.

Poliisi korostaa, että millään terä- tai lyömäaseilla tai vastaavilla, ei tule lähteä ahdistelemaan lapsia tai aikuisia. Pelkoa herättävä uhkaava käytös voi täyttää rikoksen tunnusmerkistön.

– Pyydämme teini-ikäisten vanhempia puuttumaan asiaan, mikäli pelleilystä on puhetta tai sellaista suunnitellaan, Itä-Uudenmaan poliisista kerrotaan.

Poliisi neuvoo soittamaan epäilyttävistä klovni, pelle tai vastaavista naamioituneista pelotteluteoista hätänumeroon 112 ja ottamaan mahdollisemman paljon tuntomerkkejä ylös, myös mahdollisista ajoneuvoista. Poliisi jatkaa jo kirjattujen tapausten tutkintaa.

Korjaus 20.10 klo 11: Poliisi kertoi aiemmin väärän kellonajan Kivensirun osalta. Oikea aika on kahdeksan jälkeen illalla, ei kahden.

Lue myös:

Poliisi vahvistaa: Pelottavista pelleistä ilmoituksia Uudellamaalla

Lue seuraavaksi