MTV:n uutisissa vähennetään taas tekijöitä – Ruotsalainen Bonnier selvemmin päättämään uutistoiminnasta

MTV3:lle uutis- ja ajankohtaisohjelmia tuottava Mediahub Helsinki siirtyy suoraan Bonnierin tytäryhtiöksi.

talous
MTV3:n logo talon seinässä.
Yle

MTV:lle uutisia tekevä Mediahub aloittaa uudet yt-neuvottelut. MTV ostaa jatkossa sisältöjä Mediahubilta nykyistä halvemmalla, joten tuotantoyhtiöllä on tarve vähentää tekijöitä.

Vähennystarve on enimmillään 9 työntekijää. Lisäksi yhtiössä harkitaan kahden viikon lomautuksia koko henkilökunnalle ensi vuonna.

Mediahub kertoo väen vähentämistarpeista MTV:n nettiuutisissa.

Vähennystarpeista kerrottiin henkilöstölle samalla kun Mediahub ilmoitti sopineensa MTV:n kanssa viisivuotisen tuotantosopimuksen. Lisäksi sisältötuottaja Mediahub Helsinki Oy siirtyy MTV:n omistavan Bonnierin tytäryhtiöksi.

Omistusjärjestely toteutetaan loppuvuoden aikana.

MTV:n kanssa tehty sopimus uutis- ja ajankohtaissisältöjen tuottamisesta kattaa niin televisio- kuin verkkopalvelun.

Sopimuksella jatketaan Seitsemän ja Kymmenen Uutisten, MTV Sport Uutisten, Huomenta Suomi -aamuohjelman ja MTV3-verkkosivuston tuotantoa. Mediahub tuottaa MTV:lle myös vuosittaisen SuomiAreena-tapahtuman ja kehittää kanavalle myös uusia ajankohtais- ja keskusteluohjelmia. MTV:llä kehitetään paraikaa muun muassa television iltaan pidempää taustoittavaa uutis- ja ajankohtaiskokonaisuutta.

Mediahub ja MTV molemmat tytäryhtiöitä

Mediahub on sisällöntuotantoon erikoistunut yhtiö, johon on ulkoistettu MTV:n uutis- ja ajankohtaisten ohjelmien lähes koko tuotanto. Yhtiö on perustettu viime vuonna kun MTV muutti organisaatiotaan pitkään jatkuneiden talousvaikeuksien keskellä.

Mediahub Helsinki työllistää vajaat 90 ihmistä. Yhtiön toimitusjohtajana ja MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana toimii Merja Ylä-Anttila.

– Nyt MTV:n alaisuudessa olevan Mediahubin kaikki työntekijät siirtyvät selvemmin Bonnierin alaisuuteen, kertoo Mediahubin toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

– Toisaalta saamme vakiinnutettua toiminnan uudella sopimuksella, Ylä-Anttila kertoo myöhemmin MTV:n nettisivulla (siirryt toiseen palveluun).

Ruotsin suurimman mediayhtiö Bonnierin suunnitelmien mukaan järjestely helpottaa muun muassa yhteistyötä sisällöntuotannossa. MTV on myös yksi emoyhtiö Bonnieriin kuuluvan Bonnier Broadcastingin tytäryhtiöistä.

Mediahub tekee sisältöjä myös muun muassa Bauer Medialle, Sitralle ja Akateemiselle kirjakaupalle.

klo 14.38, juttua täydennetty , muun muassa otsikko muutettu yt-tiedon jälkeen.