Patrik Laineen junnuvalmentaja: "Näitä maaleja tullaan näkemään kaudella lisää"

"Patu oli jo nuorena hyvä laukomaan" kiittelee entinen valmentaja Lainetta, joka nousi viime yön laukaisuillaan NHL:n maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

jääkiekko
Patrik Laine laukoo.
AOP

Tampereen oma poika Patrik Laine nousi viime yön laukaisuillaan NHL:n maalipörssin jaetulle kärkipaikalle. Suomalaishyökkääjä iski hattutempun kolmella maalilla ja Jets voitti Toronton jatkoajalla 5-4.

Lainetta junnuikäisenä Tapparassa valmentaneen Timo Mäkisen torstaiaamu alkoi tuttuun tapaan NHL-tulosten katselulla. Tällä kerralla herätys oli tavallista nopeampi.

– Siinä oli heti etusivulla, että Patu on tehnyt kolme maalia. Että onpa poika onnistunut!

Videoklipeistä Mäkinen näki, että jälkeä oli syntynyt tuttuun malliin.

– Patu oli taas tehnyt maalit normaaleista paikoistaan. Vasemmalta B-pisteeltä se normaali laukaus, ja viimeinen jatkoaikamaali oikealta laidalta hyvästä avauksen vastaanotosta, jonka jälkeen alueelle ja sitten nopea laukaus.

Laine esimerkkinä junnuille

Edelleen junnutoiminnassa olevan Timo Mäkisen mielestä Patrik Laineen laukaukset ovat hyvä esimerkki nykyisille junioreille.

– Hän laukoo sillä tekniikalla, millä minä haluaisin nykyistenkin junioreiden näitä laukauksia laukovan. Se on hyvä malli kertoa pojille illalla, kun mennään harjoituksiin, että näittekö miten Patu laukoi.

Junnut katsovat videolta, miten Laineen laukaus lähtee, kertoo Mäkinen.

– Tänä talvena on ollut paljon helpompi opettaa laukomista pojille, koska he ovat katsoneet sitä videolta. He uskovat, että näin kannattaa ampua kuin Patu ampuu.

Kun homman osaa

Timo Mäkisen mukaan Patrik Laineen maalit olivat hänelle ihan normaalia toimintaa eli kun homman osaa, silloin kiekko menee verkkoon, että heilahtaa.

– Patu teki viime talvena tällaisia maaleja lukuisia. Teki myös MM-kisoissa -ensin nuorten ja sitten aikuisten MM-kisoissa. Hän osaa todella sen, mitä viime yönä teki.

Tapparan palveluksella 30 vuotta ollut Timo Mäkinen valmensi Patrik Lainetta aikanaan E-junnuissa ja näki jo silloin pojassa taitoja.

– Hän oli jo nuorena hyvä laukomaan. Hyväksi pelaajaksi hän kehittyi noin vuosi sitten, kun hänen luistelunsa oli aivan mielettömästi parantunut kesän aikana. Hänellä on aina ollut hyvä laukaus, mutta nuorena oli luistelussa vielä paljon tekemistä. Nyt ovat molemmat kunnossa. Ja ennen kaikkea itsevarmuus.

Mäkinen uskoo, että Laineella on mahdollisuuksia vaikka mihin. Varsinkin jos kaudesta tulee yhtä hyvä kuin edellisestä.

– Jos tuolla tavalla jatkaa, niin pääsee top teniin maalintekotilastoissa ja sitten ties minne. Luulen, että hänestä tulee aika merkattu mies kauden aikana. Näitä maaleja tullaan näkemään lisää.