1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Riihimäki

Klovnipelottelu työllistää Hämeen poliisia: "Mielikuvitukselle ei nyt pitäisi antaa valtaa"

Ilmoitukset lapsia pelottelevista klovneista ovat työllistäneet poliisia Riihimäellä ja Lahdessa viime yönä. Poliisin mukaan huhut alkavat joskus elää omaa elämäänsä, ja ilmoituksia toivotaankin silminnäkijöiden havainnoista.

Riihimäki
Henkilö kulkee polulla, takana uhkaava varjo
Kia-Frega Prepula / Yle

Poliisi on saanut ilmoituksen lapsia pelottelevasta klovnista Lahdesta ja Riihimäeltä. Poliisi kävi torstain vastaisena yönä tarkastamassa ilmoituspaikan Lahden Ahtialassa, mutta klovnia ei tavattu, kertoo komisario Rauno Piispa Hämeen poliisista.

Myös Riihimäellä kaksi partiota kävi puoliltaöin ilmoituksen vuoksi tarkistuskäynnillä Uramontiellä. Rauno Piispa kertoo, että ilmoituksen jättäjällä ei ollut omaa havaintoa klovneista, mutta kertoi kaverinsa isän kuulleen klovneista. Piispan mukaan nyt tarvittaisiinkin malttia myös ilmoittajilta.

– Jos ilmoittajalla on oikea havainto eikä huhupuhetta, eli jos epäilyttävä henkilö liikkuu ulkona pahoinpitelyyn sopivia astaloita mukanaan, niin ilman muuta ilmoitus 112:een, sanoo Piispa.

Esimerkiksi Facebookissa on nopeasti virinnyt klovnihavainnot-ryhmiä eri alueille, myös Hämeeseen. Suurimmassa klovnihavainnot-ryhmässä on tuhansia jäseniä. Poliisi tunnistaa mahdollisuuden, että klovneista uutisointi ja vilkas somekeskustelu voivat synnyttää aiheettomiakin ilmoituksia.

– Riihimäellä oli esimerkiksi nuori tyttö nähnyt kotiovensa ovisilmästä värikkäästi pukeutuneen henkilön ja pelästynyt soittamaan hätänumeroon. Mielikuvitukselle ei nyt pitäisi antaa valtaa, joskus huhutkin alkavat elää omaa elämäänsä, muistuttaa Piispa.

Klovnipelottelu voi johtaa myös seurauksiin, joita moni ei tule ajatelleeksi.

– Pellenaamarissa pelottelu voi herkimmillä lapsilla johtaa unettomuuteen tai painajaisiin, mutta on olemassa vaara, että lapsi pelästyessään saattaa juosta vaikka auton alle. Sitten tilanne onkin jo todella vakava, Piispa varoittaa.

Lue seuraavaksi