YK valitsi Ihmenaisen tasa-arvolähettilääksi – Typerää, kekseliästä vai vastenmielistä?

75 vuotta sitten ensi esiintymisensä tehnyt sarjakuvahahmo oli aikoinaan poikkeus supersankarien joukossa.

Ulkomaat
Pikkutyttö tutkii legoista rakennettua Ihmenaisen patsasta.
Pikkutyttö tutkii legoista rakennettua Ihmenaisen patsasta San Diego Comic Con -viihde- ja sarjakuvatapahtumassa heinäkuussa.David Maun / EPA

YK on nimittänyt (siirryt toiseen palveluun) 75-vuotiaan sarjakuvasankarin Ihmenaisen naisten ja tyttöjen tasa-arvoa edistäväksi kunnialähettilääkseen.

Ihmenainen-kampanjallaan YK sanoo haluavansa tuoda esiin, mitä voidaan saavuttaa naisten ja tyttöjen mahdollisuuksia lisäämällä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

YK torjuu kritiikkiä

Ihmenaisen herättämää kritiikkiä on osittain pyritty lieventämään muokkaamalla supersankarista YK-kampanjassa käytettyä kuvaa. Hänet näytetään vain vyötäröstä ylöspäin, ja viitta on kaulan ja hartioiden ympärillä, jolloin rinnat eivät korostu niin paljoa, kertoo YK:n edustaja Maher Nasser (siirryt toiseen palveluun).

Kampanjassa myös keskitytään Ihmenaisen feministiseen taustaan, siihen että hän on ensimmäinen naispuolinen supersankari, ja taistelee oikeudenmukaisuuden ja rauhan puolesta.

Ihmenaisen eli Wonder Womanin merkkivuotta on juhlistettu myös julkaisemalla Yhdysvalloissa hänestä postimerkkisarja. (siirryt toiseen palveluun)