Vastaanottokeskuksen puukottaja sai tuomion: Ei yrittänyt tappaa – oli ahdistunut, kun vaimo jätti

Päihtynyt turvapaikanhakija huitoi puukolla toisia miehiä vastaanottokeskuksessa Kotkassa. Tapon yrityksestä ei ollut näyttöä, joten mies selvisi yhden vuoden ehdollisella vankeustuomiolla.

Kotka
Laajakosken vanhan sairaalan käytävä
Yle / Jani Aarnio

Laajakosken vastaanottokeskuksessa Kotkassa teräaseella toisia miehiä huitonut irakilaismies on saanut yhden vuoden ehdollisen vankeustuomion.

Syyttäjä vaati miehelle neljän vuoden ehdotonta tuomiota muun muassa tapon yrityksestä. Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi irakilaismiehen kuitenkin kahdesta laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä.

Mies puukotti yhtä ja uhkaili kahta muuta turvapaikanhakijamiestä elokuun alussa.

Tapaus sai alkunsa vastaanottokeskuksessa syytetyn huoneesta, jossa tämä uhkaili irakilaismiestä puukolla. Huoneen ulkopuolella käytävässä tuomittu piti veistä toisen miehen kaulalla. Sen jälkeen mies siirtyi uhkailemaan huoneeseen, jossa oli useita miehiä. Huoneen ovella kolmas mies meni väliin estäen riehujaa etenemästä pidemmälle. Samalla väliin mennyt mies sai puukosta osuman käteensä.

Kymenlaakson käräjäoikeus katsoi, että tapon yritystä ei kyetty näyttämään toteen, joten tuomittu on syyllistynyt vain häntä estäneen miehen pahoinpitelyyn. Kahteen muuhun mieheen kohdistui laiton uhkaus.

Käräjäoikeus totesi, että tekijä oli ollut ahdistunut ja itsetuhoinen muun muassa siksi, että hänen Irakiin jäänyt vaimonsa oli jättänyt hänet. Mies oli tekohetkellä päihtynyt.