Saara Aalto X Factor -biisistään: "Kirkumista, hyppimistä ja ihan uskomaton lavakoreografia" – video

Saara Aalto kohtaa ison haasteen tänä viikonloppuna Britannian X Factor -ohjelmassa, mutta suomalaisilta tullut tuki auttaa laulajaa kestämään tiukoissa tilanteissa.

Saara Aalto
Uutisvideot: Saara Aalto vaikeasta X Factor -biisistään: Pitää vain keskittyä ja hengittää
Uutisvideot: Saara Aalto vaikeasta X Factor -biisistään: Pitää vain keskittyä ja hengittää

Suomessa Saara Aalto on aina jäänyt kakkossijalle. Näin kävi Talent Suomi -kilpailussa, Suomen euroviisukarsinnoissa, The Voice of Finland -ohjelmassa ja Uuden musiikin kilpailussa.

Tänä syksynä Britannian X Factor -ohjelmaan osallistunut Aalto saa kuitenkin valtavasti tukea kotimaastaan, ja media seuraa tiiviisti laulajan etenemistä kisassa.

Lauantai-illan ohjelman teemana on diiva. Aalto on valinnut omaksi kappaleekseen Björkin Oh So Quiet.

Pää vaan sauhuaa, kun mietin, mistä kaikesta minun pitää selvitä. Mutta pitää vain keskittyä ja hengittää.

Saara Aalto

Hän luonnehtii sitä vaikeaksi ja erikoiseksi biisiksi Ylelle antamassaan haastattelussa.

– Pää vaan sauhuaa, kun mietin, mistä kaikesta minun pitää selvitä. Mutta pitää vain keskittyä ja hengittää, Aalto sanoo.

Aalto kiittää suomalaisia kannustavista viesteistä, joita hän on saanut sosiaalisen median kautta niin paljon, että ei ehdi niihin vastaamaan.

– Täällä on välillä aika yksin, koska on vähän ulkopuolinen. Suomesta tuleva tuki on entistä tärkeämpää, koska välillä tuntuu, että en jaksa.

Lontoossa jaetaan Aallon visiot

Aalto on selviytynyt kymmenen parhaan joukkoon X Factorissa, mutta on myös ollut vaarassa pudota kilpailusta. Sunnuntain tuloslähetyksessä selviää, saako hän jatkaa ohjelmassa.

Luotan vahvasti elämän johdatukseen. Minun ei tarvitse kuin nauttia ja tehdä oma työni kunnolla, niin päädyn sinne, mihin minun kuuluukin päätyä.

Saara Aalto

Vaikka epävarmuus suurten haasteiden edessä kalvaa välillä nuorta laulajaa, väsymys ei näy hänen olemuksestaan. Päinvastoin Aalto puhkuu intoa ja odottaa innokkaasti seuraavaa esitystään.

– Minun on pitänyt treenata ihan uusi biisi. On kirkumista, hyppimistä ja ihan uskomaton lavakoreografia, asu ja hiukset.

Aalto kokee, että Lontoossa hänen tyyliään ymmärretään paremmin kuin Suomessa. Hän nauttii siitä, että saa työskennellä kansainvälisten huippuammattilaisten kanssa, jotka tekevät asiat isosti.

– Olen jo itkenyt näille ihmisille monta kertaa sitä, että miten voi olla, että löytyy ihmisiä, joiden visio on ihan sama kuin minun, ja he ovat vielä maailman parhaita. Se tuntuu mielettömältä!

"Sinun pitää olla ihan iskussa, ja se on niin siistiä"

Kun koko show-tiimi on kovaa tasoa, myös kilpailijoilta vaaditaan ammattimaisuutta. Aalto sanoo, että X Factor on ollut hänen elämänsä haastavin kokemus.

– Täällä asiat tapahtuvat nopeasti ja koko ajan pitää olla valmis. Sinun pitää olla ihan iskussa, ja se on niin siistiä.

Aalto uskoo, että hänen saamansa kokemus ja uudet kontaktit X Factorissa avaavat uusia ovia uralla, vaikka hän putoaisi ohjelmasta.

– Ohjelman tekijät ovat olleet minuun tosi tyytyväisiä, kun olen niin heittäytyväinen ja opin nopeasti.

Tulevaisuudessa Aalto haluaa työskennellä sekä Suomessa että ulkomailla.

– Saa nähdä, mihin elämä vie. Luotan vahvasti elämän johdatukseen. Minun ei tarvitse kuin nauttia ja tehdä oma työni kunnolla, niin päädyn sinne, mihin minun kuuluukin päätyä.