Omat kasvatit avainasemassa JJK:n liiganousussa

Jalkapallon ykkösen ratkaisu venyi viimeiselle kierrokselle. Jyväskylän JJK voitti AC Oulun 2-1 ja varmisti paikkansa ensi kauden liigassa. JJK:n toimitusjohtaja uskoo, että joukkueen perusrunko pysyy samana ensi kaudella.

JJK Jyväskylä
JJK:n pelaajat: JJK juhlii liiganousua vuoden 2016 syksyllä.
Simo Pitkänen / Yle

JJK:n edellinen taival Veikkausliigassa päättyi syksyllä 2013, tämän jälkeen joukkueessa on luotettu pääasiassa seuran omiin kasvatteihin. Nyt luottamus omiin kantoi hedelmää ja JJK nousi liigaan kolmen ykkösessä pelatun kauden jälkeen.

- Tämä on tulos siitä, että kasvatettiin omista. Meillä on vahva juniorityö ja sieltä tulee hyviä pelaajia. Näin se palkitsee, myhäili JJK:n molemmat maalit tehnyt Mikko Manninen.

Myös JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen korosti omien kasvattien merkitystä.

- 24 pelaajan ringistä 21 on Jyväskylän kasvatteja. Tämä on todellakin koko seuran juhla, terveisiä vaan kaikille juniorivalmentajille, sieltä sitä tullaan, Mönkkönen iloitsi.

Työ ensi kauden liigajoukkueen rakentamiseksi alkaa Mönkkösen mukaan heti maanantaina. Osa suunnitelmista on jo selvillä.

- Toivoisin, että kaikki nämä liigapaikan lunastaneet omat kasvatit jatkavat ensi kaudella. Sitten katsellaan maltilla myös muita pelaajia, Mönkkönen jatkoi.

Kaksi maalia tehnyt Mikko Manninen kuuluu joukkueen kokeneeseen osastoon.

- Ainakin ensi vuoden pelaan vielä, miksei seuraavankin, jos ei tule mitään isompaa loukkaantumista. Pelaaminen on kivaa ja joukkue on JJK, Manninen päätti.