Linnanmäki päättää kautensa – päätösilotulitus peruttu kovan tuulen takia

Linnanmäki sulkee ovensa tältä vuodelta ilman ilotulitusta.

huvipuistot
Vuoristorata iltavalaistuksessa.
Vuoristorata iltavalaistuksessa.Petteri Sopanen / Yle

Helsingin Linnanmäki päättää Valokarnevaalinsa ja samalla koko kautensa lauantaina illalla vuoristoradan viimeiseen kierrokseen torvet soiden. Ilta piti päättää ilotulitukseen, mutta kova tuuli on estänyt rakettien ampumisen.

Paikalla on ollut paljon väkeä odottamassa kauden lopetusta. Järjestäjien mukaan he eivät ota mitään riskejä kovan ja puuskaisan tuulen takia.

Huvipuisto kylpee kuitenkin valossa. Muun muassa vuoristorata ja vesitorni on erityisvalaistu. Linnanmäellä loistaa myös Lux Helsingin toteuttama leikkisä Joukkovoima-valoteos.

Karuselli iltavalaistuksessa.
Linnanmäen huvipuiston Valokarnevaalit huipentuivat päätösiltaan lauantaina 22. lokakuuta.Satu Nurmio / Yle

Yhdennentoista kerran järjestettävä karnevaali on ensimmäistä kertaa pidennetty kahden viikon mittaiseksi. Viikkojen aikana lähestulkoon kaikki laitteet ovat olleet normaalisti käytössä.

Huvipuiston kausi on ollut ainakin viime vuoden ennätysvuoden kaltainen. Linnanmäellä on käynyt vähän vähemmän kuin viime vuoden 1,2 miljoonaa kävijää, mutta myynti on ollut parempaa.

Värivaloilla valaistu Linnanmäen huvipuisto
Satu Nurmio / Yle

– Valokarnevaali on yksi niistä tavoista, jota me kutsumme kauden paksuntamiseksi. Aloitamme ja lopetamme samaan aikaan, mutta sillä välillä toimintaa laajennetaan, toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo.

Kauden päättävä ilotulitus piti alkaa alkaa klo 21.50.