Outo itsemurha Japanissa: Iäkäs sotilas räjäytti itsensä puistossa

Puistossa festivaalia viettäneet ihmiset säikähtivät, sillä räjähdykset ovat harvinaisia Japanissa.

Ulkomaat
Palolaitoksen tutkijat tarkastelevat räjähdyksessä tuhoutuneen auton jäänteitä Utsunomya Joshi -puiston lähistöllä.
Palolaitoksen tutkijat tarkastelevat räjähdyksessä tuhoutuneen auton jäänteitä Utsunomya Joshi -puiston lähistöllä.Kimimasa Mayama / EPA

Japanissa useita ihmisiä loukkaantui, kun eläkkeellä ollut sotilas räjäytti itsensä puistossa sunnuntaina. Japanilaisia säikäyttänyt välikohtaus tapahtui Utsunomiyan kaupungissa Tokion pohjoispuolella.

Poliisin mukaan kyseessä oli outo itsemurha. Puistossa oli meneillään festivaali, kun 72-vuotias entinen Japanin itsepuolustusvoimien sotilas ilmeisesti laukaisi räjähteen. Sotilas kuoli ja kolme muuta loukkaantui, heistä kaksi vakavasti, kertoi uutistoimisto Kyodo poliisin tietoihin perustuen.

Poliisi löysi itsemurhaviestin miehen sukasta. Hän vetosi perheongelmiin.

Myöhemmin selvisi myös, että miehen asuintalo oli tuhoutunut tulipalossa maan tasalle aamulla. Toistaiseksi ei tiedetä, oliko palo tahallinen. Mies asui talossa yksin.

Miehen auto ja useita viereisiä autoja löydettiin puiston lähellä ilmiliekeissä. Osa autoista räjähti palon takia, mutta noissa räjähdyksissä kukaan ei loukkaantunut.

Puistossa meneillään ollut festivaali peruttiin tapahtumien jälkeen. Ihmiset säikähtivät, sillä räjähdykset ovat harvinaisia Japanissa.

Japanin itsemurhaluvut ovat korkeimpia maailmassa. Vuosittain Japanissa tehdään noin 30 000 itsemurhaa. Määrät ovat olleet laskussa, mutta viime vuosina erityisesti pienituloiset eläkeläiset ovat tehneet itsemurhia taloudellisten paineiden vuoksi.

Lähteet: AFP, Reuters