Hämeenlinnan Pallokerho tekee tulosta kaukalossa ja konttorilla

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen myhäilee tyytyväisenä seuran alkukauden menestykseen. Joukkue on sarjataulun kärkipäässä ja katsomoissa riittää väkeä. Pelkästään katsojakeskiarvo on jo noin 700 katsojaa enemmän kuin viime kaudella tähän aikaan.

Joonas Lehtivuori
HPK:n uusi toimitusjohtaja Antti Toivanen
HPK:n toimitusjohtajalla Antti Toivasella on syytä hymyyn.HPK

Työrukkaset vedettiin Hämeenlinnassa käteen viimeistään toukokuun alussa, kun Toivanen aloitti toimitusjohtajan tehtävissä. Markkinointiin ja myyntiin panostettiin entistä terävämmin ja tämä tuotti tulosta kesän aikana muun muassa kausikorttien myynnissä. Kausikortteja on tähän mennessä myyty yli 1 400 kappaletta.

– Olemme myynnillisesti huomattavasti edellä edellisvuosien luvuista. Esimerkiksi ottelumyyntituloksissa olemme noin 14 prosenttia edellä vuoden takaisia lukemia. Töitä on tehty valtavasti ja mielestäni olemme pystyneet uudistamaan ja raikastamaan ilmettämme. Olemme saaneet aikaan positiivisen kierteen siihen, miten meistä puhutaan koko maakunnassa.

– Hommat ovat lähteneet siihen suuntaan, mihin niiden ounasteltiinkin lähtevän. Valmennus tekee ja kehittää omaa projektiaan ja me toimistolla teemme kovasti töitä omalla tahollamme, Antti Toivanen kertoo.

Kadonnut identiteetti löytyi

HPK oli reilut kymmenen vuotta sitten Liigan kestomenestyjä. Pienillä resursseilla saatiin aikaan kovaa tulosta ja seuralla oli selkeä identiteetti. Usean lihavan vuoden jälkeen eteen tulivat laihat vuodet ja koko seura joutui katsomaan peiliin.

– Kyllä meillä vähän oli se meidän oma identiteettimme hukassa. Sitä kautta jouduttiin sekä liiketoiminnallisesti ja taloudellisesti hieman ahtaampaan paikkaan. Tiesin kuitenkin hyvin millaiseen tehtävään tulin, eikä eteen ole tullut mitään sellaista mikä olisi vetänyt jalat alta, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen pohtii.

Antti Tyrväisen taklauksesta tuli oikea rangaistus

HPK-puolustaja Joonas Lehtivuori loukkaantui viime viikolla Pelicans-hyökkääjä Antti Tyrväisen rajusta taklauksesta. Tapaus nousi otsikoihin ja liigan kurinpitoryhmä langetti Tyrväiselle peräti kahdentoista ottelun pelikiellon. Antti Toivasen mukaan HPK on päätökseen tyytyväinen.

– Ammatti-ihmiset ovat tämän rangaistuksen antaneet ja HPK:lla ei ole tähän päätökseen valittamista. Hyvä näin.