Jyväskylän kaupunginjohtaja lukiokoulutuksesta: "Emme voi laittaa lisää rahaa tällaiseen järjestelmään"

Jyväskylän lukiokoulutus on rajujen säästöjen edessä. Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto kritisoi koulutusta siitä, että raha ei ohjaudu opetukseen.

Jyväskylä
Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.
Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.Jaana Polamo / Yle

Jyväskylän kaupunki aikoo lähitulevaisuudessa ottaa kantaa lukiokoulutukseen

Jyväskylän lukiokoulutuksesta vastaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, joka on valtion rahoitusleikkausten vuoksi suurten säästöpaineiden edessä. Säästöjen pelätään jo heikentävän Jyväskylän lukiolaisten asemaa jatkokoulutukseen pääsyssä.

Kaupunginjohtaja Timo Koivisto julkisti budjettiesityksensä tänään. Siinä lukiokoulutusta ei mainita.

– Kyllä me tässä talousarvioesityksen prosessissa tulemme ottamaan kantaa lukiokoulutukseenkin. Voi olla, että se on jo kaupunginhallituksen talousarvioesityksessä, sanoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Jyväskylän lukiokoulutukseen kuluva raha on suurten kaupunkien keskitasoa.

– Jostain syystä se ei täysimääräisesti ohjaudu opetukseen. Emmehän me tällaiseen järjestelmään voi lisää rahaa laittaa, sanoo Koivisto.

Koiviston mukaan lukiokoulutuksen lisäresursseja harkitaan "ilman muuta".

– Se edellyttää, että lukiokoulutuksen johtamisjärjestelmä ja toimintamalli saadaan sellaiseen kuntoon, että lisäresurssit päätyvät opetukseen ja oppilaille, Koivisto linjaa.

Jyväskylän kaupunginhallituksen talousarvioseminaari pidetään 6.-7. marraskuuta.

– Siellä asia nousee varmasti esille. Kaupunki voi lukiokoulutusta tukea, jos se nähdään järkeväksi. Siellä on parantamista, mutta ei tällä mallilla, jossa sinne laitetut eurot eivät päädy riittävässä määrin opetukseen, Koivisto linjaa.