1. yle.fi
  2. Uutiset

Apulanta hakee muusikonalkuja biisileirille – Sipe Santapukki: "Lahjakkuutta ihan älyttömästi"

Apulannan Sipe Santapukki ja Toni Virtanen etsivät muusikon urasta kiinnostuneita biisileirille, joka pidetään Hennalassa Apulannan bändimuseossa joulukuussa.

Lahti
Apulandian treenikämppä ja Sipe
Vanha treenikämppä tuotiin seinineen päivineen Heinolasta Hennalaan.Vihtori Koskinen / Yle

– Jos haluaa touhuta itse ja tehdä asiat omaehtoisesti, ovat sellaiset tekijät välillä vähän yksin. Tämä on tärkeää, koska tällaisille tyypeille ei vaan ole paikkoja, mistä hakea neuvoa tai kokemusta, Apulannan rumpali Sipe Santapukki perustelee biisileirin tarvetta.

Joulukuussa pidettävä biisileiri päätettiin järjestää, koska siihen oli tullut kysyntää vuosien aikana. Santapukki korostaa, että elämässä on hyvä tehdä asioita, joita kohtaan on paloa ja intohimoa.

– Ajateltiin, että olisi kiva olla kontaktissa uusien tulokkaiden kanssa, koska siellä on kuitenkin lahjakkuutta ihan älyttömästi, Santapukki sanoo.

Kuka tahansa voi hakea

Haku Hennalassa joulukuussa järjestettävälle biisileirille käynnistyi tänään ja jatkuu 25. marraskuuta saakka. Mukaan valitaan kahdeksan osanottajaa videohakemuksen perusteella.

– Minä ja Toni ollaan valkkaamassa näitä kahdeksaa ja yksi on sellainen, että sen voi valita kuka tahansa.

Kaikki hakemukset ovat tervetulleita, sillä leirille voi tulla minkälaisena muusikonalkuna tahansa. Ikärajoituksia ei ole, eikä vaadita myöskään tietyn genren muusikoita.

– Kaikista tärkeintä on, että löytyy intohimoa aiheeseen. Apulannan biisileirille ovat tervetulleita ketkä vaan haluaa tai osaa soittaa tai kenellä ylipäätänsä on paloa omien biisien tekemiseen.

"Joskus menee vähän lukkoon"

Santapukki toivoo, että tekijät saisivat leirillä oivalluksia ja oppia omaan tekemiseen. Monesti kaikki on periaatteessa kohdillaan, mutta jotain pientä hienosäätöä biisissä tarvittaisiin. Biiisleirin kautta voi siis ottaa askeleita uralla eteenpäin.

– Joskus menee vähän lukkoon ja jumiin, eikä tajua, että koko homma on ihan jostain pienestä yksittäisestä pikkujutusta kiinni. Jos me pystytään antamaan eväitä, että jengi tajuaa itse, että ”ahaa, näin tämän kuuluu mennä”, on se hienoa.

Santapukki ei myöskään näe mahdottomana ajatuksena, että leirillä syntyisi jokin hittibiisi.

– Olisihan se hienoa, jos Apulandian sisällä saataisiin tehtyä jotain hienoa. Biisileiri on uutta ja se on aika siistiä.

Lue seuraavaksi