Vauva rinkkaan ja menoksi – kansallispuisto vetää väkeä

Tämän vuoden syyslomat ovat tuoneet patikoijia Oulangan kansallispuistoon viime syksyä enemmän. Nuorin luontomatkaaja katselee maisemia äitinsä rinkasta.

Kotimaa
Seija Möttönen Oulangan kansallispuistossa lapsensa kanssa.
Seija Möttönen patikoi Oulangalla Iikka-poika selässään.Ensio Karjalainen / Yle

Alkaneet syyslomat ovat kuljettaneet patikoijia Oulangan kansallispuistoon viime vuotta enemmän. Syksyn aikana Oulangan luontokeskuksesta maastoon on lähtenyt päivittäin 300 – 600 patikoijaa.

– Syksy on ollut tosi vilkas. Ruska-aika oli jo vilkas ja nyt alkaneet syyslomat näkyvät selvästi kävijämäärissä, Oulangan opastuskeskuksessa työskentelevä suunnittelija Elina Kolppanen sanoo.

Oulusta Kuusamoon saapuneet Seija Möttönen ja Helena Vanninen lähtivät maanantai-aamuna urheasti viiden lapsen kanssa maastoon kilometrien patikkamatkalle. Nuorin matkaajista taittaa matkaa äitinsä rinkassa.

– Saa nähdä miten matkalla käy. Voi olla, että palataan takaisin, kunhan ollaan vähän matkaa patikoitu yhteen suuntaan, Seija Möttönen naurahtaa.

Lomaan mahtuu laskettelua ja patikointia

Porilaiselle Jämiän perheelle Kuusamo on jo tuttu paikka. Laskettelua harrastava ryhmä löysi nyt oivallisen kohteen, sillä Rukalla on yksi laskettelurinne avoinna ja Oulangalta löytyvät toisenlaiset maastot harrastamiseen.

Mietimme, että jotakin aktiviteetteja pitää kehitellä, ettei mene nuorison kanssa pelkäksi lepäilyksi.

Sari Jämiä.

– Olimme jo viime vuonna täällä samantyyppisellä reissulla. Mietimme, että jotakin aktiviteetteja pitää kehitellä, ettei mene nuorison kanssa pelkäksi lepäilyksi. Niinpä lähdimme patikoimaan Oulangalle, perheen äiti Sari Jämiä sanoo.

– Tämä on ihan kivaa. Saa raitista ilmaa ja tulee lenkkeiltyä, kiittelee äitiään Tuomas Jämiä.