Kemijoki Oy löytämässä vuokralaiset toimitaloon – omalle henkilöstölle riittää yksi kerros

Yhtiö vähensi noin 180 työntekijää kolme vuotta sitten ja huoneet jäivät tyhjilleen.

Lapin maakunta
Kemijoki Oy:n toimitalo Rovaniemellä
Sauli Antikainen / Yle

Kolme vuotta sitten Kemijoki Oy ulkoisti, irtisanoi ja saatteli eläkkeelle henkilöstöään isolla kädellä. Jäljellä on tällä hetkellä vajaat neljäkymmentä työntekijää Rovaniemellä.

Yhtiö on löytämässä vuokralaiset pääkonttorilleen Rovaniemen Valtakadulle. Nyt toimitalon alakerrassa ovat vuokralla Attendon työterveyspalvelu ja markkinointiyhtiö House of Lapland.

Kahteen seuraavaan kerrokseen on todennäköisesti tulossa vuokralle Rovaniemen kaupungin ja Lapin sairaanhoitopiirin yhteinen päihde- ja mielenterveysyksikkö.

Kemijoki Oy:n omille työntekijöille riittää neljäs kerros. Yhtiö valvomo siirtyi Fortumille kesällä.

Laaja remontti tulossa

Kemijoki Oy:n omistamassa nelikerroksisessa talossa on yhteensä 3 600 neliötä. Jo vuoden alussa yhtiö vuokrasi ensimmäisen kerroksen Attendolle ja House of Laplandille. Remontoinnin jälkeen ne pääsivät muuttamaan tiloihin viime kesänä.

Viime kesänä myös siirrettiin Rovaniemellä siihen saakka toiminut Kemijoki Oy:n voimalaitosten valvomo Espooseen. Sen jälkeen talossa on tyhjennetty kakkos- ja kolmoskerrosta, ja kaikki työntekijät siirtyvät neljänteen kerrokseen.

Kahden vapautuvan kerroksen osalta käydään parhaillaan vuokrausneuvotteluita Lapin sairaanhoitopiiriin kanssa. Vuokrasopimus voisi alkaa vuoden alusta.

Tiloissa on tehtävä laaja remontti, ennen kuin ne käyvät uudenlaiseen toimintaan, Kemijoki Oy:n kiinteistöistä vastaava Raimo Kaikkonen sanoo.

Kaikkosen mukaan talon edustan reilut kymmenen parkkipaikkaa ovat yhä Kemijoki Oy:n käytössä. Hän uskoo, että rakennuksessa asioiville lötyy kyllä ympäristöstä parkkitilaa.