Nettistudio: "Työvoimahallinnolla ei ole paluuta kuntatasolle"

Yle Jyväskylän nettistudiossa Toimi Kankaanniemi (ps.) pitää tärkeänä, että avoimet työpaikat ja työttömät kohtaavat, koska Keski-Suomen talous osoittaa nousun merkkejä. Silti hän ei usko työvoimahallinnon palvelujen lisääntymiseen.

Toimi Kankaanniemi
Pekka Autio haastattelee Toimi Kankaanniemeä (ps.) Yle Jyväskylän nettistudiossa.

Työvoimapalvelut ovat karanneet kunnista. Yle Jyväskylän nettistudiossa vierailleen kansanedustaja Toimi Kankaanniemen (ps.) mielestä pysyvästi. Hänen mielestään työvoimahallinnolla ei ole paluuta kuntatasolle.

– Keski-Suomen taloudessa on selvät positiiviset näkymät. Nyt on todella tärkeäätä saada avoimet työpaikat ja työttömät kohtaamaan – se on työvoimahallinnon tehtävä. Ei varmaan siihen aikaan enää silti palata, että työvoimahallinto olisi läsnä joka kunnassa.

Hallitus on osoittanut ensi vuodelle 17 miljoonaa euroa rahaa siihen, että jokainen työtön voitaisiin haastatella kolmen kuukauden välein. Kankaanniemen mukaan tiedossa on melkoinen urakka erityisesti Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa, mutta hän pitää hyvänä "kopin ottamista työttömistä".

– Osa heistä voi hyvin olla unohdettu numeroksi tilastoihin. On hyvä, että työttömän kanssa voidaan miettiä yhdessä ratkaisuja.