Oulun insestitapauksen oikeudenkäynti käydään julkisena

Kohua herättäneen insestitapauksen suullinen oikeudenkäynti käydään Oulussa julkisena keskiviikkona.

rikokset
Kaksi siviiliasuista poliisia saattamassa pyörätuolissa istuva mieshenkilöä.
Tyttäreensä kohdistuneesta törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty mies tuotiin pari viikkoa sitten Norjasta Ouluun.Yle

Oulussa kohua herättänyttä seksuaalirikosjuttua käsitellään keskiviikkona julkisessa oikeudenkäynnissä. Oikeudenkäynnissä insestitapauksesta syytettynä on vuonna 1965 syntynyt mies, jonka tytär on jutussa asianomistajana.

Oulun käräjäoikeus teki maanantaina päätöksen suullisen istunnon julkisuudesta. Yleensä seksuaalirikokset käsitellään oikeudessa salaisina.

Tyttäreensä kohdistuneesta törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäilty mies tuotiin pari viikkoa sitten Norjasta Ouluun.

Asian puintiin kolmen tuomarin voimin

Asia käsitellään käräjäoikeudessa kolmen tuomarin kokoonpanossa. Käräjäoikeus päätti maanantaina, että asian oikeudenkäyntiasiakirjat ovat julkisia, lukuun ottamatta Oikeuslaboratorion tutkimustodistusta.

Asian muut oikeudenkäyntiasiakirjat tulevat julkiseksi, kun asia on ollut esillä suullisessa käsittelyssä.

Kaleva kirjoitti lokakuun alussa, että tytär oli tullut isälleen raskaaksi useita kertoja. Miehen rikosepäilyt ajoittuvat vuosien 1999 ja 2008 välille. Kalevan mukaan tytär on myös synnyttänyt isälleen lapsen.