1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kuopio

Kuopion Kaislastenlahteen esitetään uutta koulua

Kuopio suunnittelee Kaislastenlahteen uutta koulua, johon siirtyisivät myös Hirvilahden ja Rytkyn koulujen oppilaat.

Kuopio

Kuopion kaupunki suunnittelee uuden koulun rakentamista Kaislastenlahteen. Läntisen maaseutualueen palveluverkoston tarveselvitystyöryhmä esittää koulua nykyisen Kaislastenlahden koulun tontille.

Uusi koulu korvaisi Hirvilahden, Kaislastenlahden ja Rytkyn nykyiset koulut. Ne ovat vaihtelevassa kunnossa ja opetussuunnitelman kannalta pedagogisesti ja toiminnallisesti puutteellisia.

Kaislastenlahtea ehdotetaan koulun sijaintipaikaksi, koska kaupunki omistaa tarvittavan maa-alueen ja se on sijainniltaan keskeinen. Uuden koulun oppilasmääräksi lähivuosina on ennustettu noin 150–160 oppilasta.

Sijaintipaikaksi on käyty läpi myös Joutenjärventien ja Länsirannantien risteysaluetta, Rytkyn koulua ja seurakuntayhtymän Rytkyn leirikeskuksen sekä Haminalahden aluetta. Niissä on todettu erilaisia puutteita, muun muassa rakentamisolosuhteissa, sijainnissa ja liikenneturvallisuudessa.

Alueen kaikki koulut ovat Pihkainmäen koulua lukuun ottamatta pieniä ja toimivat yhdysluokkaperiaatteella. Kokonaisoppilasmääräksi on ennustettu vuosina 2015–2025 noin 150–160 oppilasta.

Kasvun ja oppimisen lautakunta käsittelee esitystä keskiviikkona.

Lue seuraavaksi