Herätys: Presidentti Niinistö vierailee Iranissa, tupakkatrokarit Venäjällä

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti.

Aamukooste
Sauli Niinistö.
Presidentti Sauli Niinistö.Samppa Toivonen / AOP

Isku poliisien koulutuskeskukseen Pakistanissa

Useita kuoli hyökkäyksessä poliisien koulutuskeskukseen Pakistanissa maanantaina. Pakistanin terveysviranomaisten mukaan kuolleita on yli 40 ja yli sata ihmistä on haavoittunut hyökkäyksessä. Viranomaisten mukaan hyökkääjiä oli viisi, joista kaksi on kuollut.

Koulutuskeskus sijaitsee läntisessä Pakistanissa lähellä Afganistanin rajaa. Mikään ryhmä ei ole vielä ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Loukkantunutta viedään sairaalaan poliisikouluun tehdystä hyökkäyksestä.
Aseistautunut joukko hyökkäsi poliisien koulutuskeskukseen Quettan kaupungissa Pakistanissa.Jamal Taraqai / EPA

Tupakkalain uudistuksesta uusi ilmiö: Trokarit jonottavat Venäjälle rämissä matkailuautoissa.

Tulli on huomannut, että Tohmajärven Niiralan rajanylityspaikan ylittää entistä useammin asuntoauto tai -vaunu. Koska Venäjältä saa tuoda tupakkaa vain jos ollut maassa vähintään 23 tuntia, tupakanhakijat yöpyvät maassa. Matkustajat yrittänevät säästää ja yöpyvät asuntoautoissa ja -vaunuissa.

Savukkeita Venäjältä.
Savukkeita Venäjältä.Tanja Perkkiö / Yle

Presidentti Niinistö vierailee Iranissa

Toimittajamme Tapani Hannikainen seuraa paikan päällä presidentti Sauli Niinistön virallista vierailua talouspakotteiden pitkään eristämään Iraniin.

Tiistaina ohjelmassa on talousseminaarin lisäksi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen ja Iranin energiaministerin Hamid Chitchianin tapaaminen. Niinistön mukana on lähes 20 yrityksen edustajia.

Booker-kirjallisuuspalkinnon voittaja julkistetaan

Maailman arvostetuimpiin kirjallisuuspalkintoihin kuuluvan Booker-palkinnon voittaja ilmoitetaan tänään Lontoossa.

Palkinto on suuruudeltaan 50 000 puntaa (noin 56 000 euroa). Voittajakirjan täytyy olla alkujaan englanniksi kirjoitettu ja myös Britanniassa julkaistu. Finalistit esitellään palkinnon verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Päivän sään näet sääsivultamme.