Kemi kaavailee skeittiparkkia kulttuurilaitoksen kylkeen – nuoret halutaan takaisin keskustaan

Kaupunginteatterin, kirjaston, musiikkiopiston ja museot sisältävän rakennuksen kylkeen voi nousta skeittiparkki, kun Kemissä mietitään vanhan torialueen uudistamista.

Kemi
Skeittaaja hyppää rampin ylitse.
Julian Stratenschulte / EPA

KemiKaupunki on kaavaillut harrastuspaikkaa kulttuurikeskuksen läheisyyteen Kemin Kauppatorille, mutta sen sijainnista ja toteuttamisesta kuullaan myös nuorten mielipiteitä.

Alustavien kaavailujen mukaan skeittiparkin rakentaminen maksaa 50 000 – 100 000 euroa. Skeittirampin avulla kaupunki koettaa houkutella nuoria takaisin keskustaan.

Ajatuksena on, että kun keskustaa elävöitetään, ihmiset viihtyvät kaupungissa entistä paremmin.

Osa laajempaa suunnitelmaa

Skeittiparkin rakentaminen on osa laajempaa suunnitelmaa, jonka tavoitteena on kohentaa Kauppatorin ja sen läheisyydessä sijaitsevan kulttuurikeskuksen ilmettä.

Kaupungin vt. kaavoituspäällikkö Saija Alakare kertoo, että keskustan kehittämisprojekti käynnistyy ensi vuonna, vaikka erilaisia kehittämistoimia viihtyvyyden osalta on tehty jo pidemmän aikaa.

– Suunnitelmissa on väläytelty muun muassa viheristutusten lisäämistä Kauppatorilla ja paikoituksen jäsentelyä nykyistä selkeämmäksi, kertoo Alakare.

Tavoitteena on, että rakennuksen sisäpuolella tehtävä kulttuuritoiminta hyötyisi siitä, että kulttuurikeskuksen ulkopuolista ympäristöä monipuolistetaan.

– Yhtenä ideana on esitetty muun muassa pienen esiintymislavan rakentamista Kauppatorille, sanoo Alakare.