Pekka Rajala on Kittilän kunnanhallituksen uusi puheenjohtaja

Kittilän kunnanvaltuusto myönsi eron kunnanhallituksen puheenjohtajalle Timo Kurulalle (kesk.) ja valitsi kunnanhallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valtuuston varajäsenen Pekka Rajalan (kesk.).

Pekka Rajala Kuva: Jorma Korhonen / Yle

Kittilän kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina myöntää eron kunnanhallituksen puheenjohtajalle Timo Kurulalle (kesk.). Jo toista kertaa eroa anonut Kurula jättää puheenjohtajuuden vain puolisen vuotta ennen uuden valtuustokauden alkua.

Kurulan tilalle Kittilän kunnanhallituksen puheenjohtajaksi kunnanvaltuusto valitsi toisen keskustalaisen, valtuuston varavaltuutetun Pekka Rajalan. Rajala on myös kunnanjohtaja Anna Mäkelän erosotkuja setvimään perustetun erillisen toimikunnan varajäsen.

Pitkiä keskusteluja ja täydennysjoukkoja

Kittilän kunnanvaltuusto oli taas ongelmien edessä, kun iso osa valtuutetuista jääväsi itsensä kahden päätösasian kohdalla. Valtuustossa oli vain 17 esteetöntä valtuutettua, kun piti tehdä kunnanjohtaja Anna Mäkelän laitonta irtisanomista koskevia päätöksiä.

Paikalle hälytettiinkin pari päättäjää lisää, jotta kokous saatiin päätösvaltaiseksi. Kittilän valtuusto on päätösvaltainen vain, kun paikalla on vähintään 18 esteetöntä valtuutettua.

Pitkien keskustelujen, yhden perutun esityksen ja yhden ylimääräisen mietintätauon jälkeen valtuusto pääsi myöntämään eron potkusotkuja käsittelevän toimikunnan puheenjohtajalle Virpi jesiöjärvelle (kesk.). Hänen tilalleen toimikuntaan valittiin Sirkka Hangasvaara (kesk.) ja toimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Pirkko Jauhojärvi (kesk.).

Toimikunta sai valtuustolta lisävaltuuksia käsitellä kunnanjohtajan laittomaan irtisanomiseen liittyvää vyyhtiä. Toimikunta voi jatkossa esim. antaa lausuntoja oikeudelle. Mahdolliset rikosoikeudelliset vaatimukset käsitellään kuitenkin toimikunnasta erillään.