1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuori Leevi juoksuttaa 25 000 suomalaista Pokémonien perässä – pokkasi Vuoden Liikuttaja -palkinnon

Vuoden Liikuttaja -tunnustuksen perusteluissa valinnan tehnyt Suomen Latu korosti PokémonGo:n saavan sadat tuhannet suomalaiset ulkoilemaan.

Pokémon Go
poika puhelin kädessä
Ville Pisto / Yle

*KOUVOLA *Suomen Latu on palkinnut mobiilipeli Pokémon Go:n vuoden Suomen Liikuttaja -tunnustuksella. Tunnustuksen vastaanotti viikonloppuna Kouvolan Vuohijärvellä asuva 18-vuotias Leevi Mynttinen.

– Mielestäni se on tosi hieno juttu, ja mielestäni tunnustus meni oikeaan paikkaan. Pokémon Go on yhdistänyt liikkumisen ja pelit. Varmasti tulee uusia pelejä, joissa yhdistetään entistä paremmin liikkuminen ja pelit, sanoo Leevi Mynttinen.

Vuoden Liikuttaja -tunnustuksen vastaanottanut Mynttinen perusti kesällä suositun Pokémon Go Finland -Facebook-yhteisön, joka on kerännyt yhteen yli 25 000 Pokémon Go -pelaajaa.

– Halusin luoda paikan, missä voi antaa vinkkejä pelistä. Pelinä tämä on sosiaalisin, jota olen nähnyt. Missään muussa pelissä ei tavata ihmisiä näin laajasti.

Saanut suomalaiset ulkoilemaan

Perusteluissa Suomen Latu korosti Pokémon Go:n saavan sadat tuhannet suomalaiset ulkoilemaan. Lisäksi valinnan tekijät näkivät Pokémon Go:n tuovan yhteen sukupolvia, sillä niin lapset kuin vanhemmat viihtyvät yhdessä ulkona peliä pelaten.

Pokémon Go:ssa onkin käveltävä mahdollisimman paljon uusien hahmojen saamiseksi.

Pelissä pärjää pienemmälläkin liikkumisella, mutta jotkut kävelevät tuhansia kilometrejä. Välillä tulee juostuakin.

Leevi Mynttinen

– Pelissä pärjää pienemmälläkin liikkumisella, mutta jotkut kävelevät tuhansia kilometrejä. Välillä tulee juostuakin. Itse olen kävellyt heinäkuusta alkaen vasta noin 180 kilometriä, sanoo Leevi Mynttinen.

Vinkkien jakamisen lisäksi Pokémon Go Finland on järjestänyt Pokémon Go:n pelaajille yhteisiä tapaamisia eli miittejä. Suurin tapaamisista pidettiin Suomenlinnassa.

– Meillä on tulossa miitti Turkuun todennäköisesti jo ensi viikonloppuna. Siitä käymme keskusteluja Turun kaupungin kanssa. Lisäksi meillä on tulossa miitti Tampereelle. Jos joku haluaa järjestää miitin, niin kannattaa olla minuun yhteydessä, vinkkaa Leevi Mynttinen.

Pokémon jahdissa Vuohijärvellä

Leevi Mynttinen asuu pienessä Vuohijärven kylässä lähelllä Repoveden kansallispuistoa. Vaikka Vuohijärvi ei ole kovin iso paikkakunta, löytyy myös sieltä pokémoneja.

– Täällä on yksi sali ja pokestoppi. Sali on ollut meidän ryhmällä pitkään hallussa. Ajattelin, että se voisi olla meillä koko talven, niin saisimme siitä kolikot talteen. Ei täällä oikein ole haastajia, naurahtaa Leevi Mynttinen.

Suomen Latu palkitsee vuosittain Suomen Liikuttaja -tunnustuksella organisaation tai tahon, jonka toiminta on edistänyt merkittävällä tavalla suomalaisten liikkumista.

Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet esimerkiksi Sydänlitto, Maa- ja kotitalousnaiset, Puolustusvoimat ja Suunnistusliiton iltarastit.

Lue seuraavaksi