1. yle.fi
  2. Uutiset

Bloomberg: Tappiollinen Twitter vähentää satoja työntekijöitä

Talousuutistoimiston mukaan pikaviestipalvelu saattaisi kertoa jättipotkuista tällä viikolla.

internet
Älypuhelimen näyttö jossa Twitter auki.
Lex Van Lieshout / EPA

Sosiaalisen median yhtiö Twitter aikoo pian kertoa 300 työpaikan leikkauksesta, uutisoi Bloomberg (siirryt toiseen palveluun). Talousuutistoimiston mukaan Twitter ilmoittaisi aikeista julkisuuteen ennen torstain tulosjulkistusta.

Väenvähennys vastaa kahdeksaa prosenttia pikaviestipalvelun henkilöstöstä. Vuosi sitten lokakuussa Twitter kertoi yli 330 työntekijän irtisanomisesta.

Yhtiö on etsinyt itselleen uutta omistajaa, mutta viime aikoina ainoana mahdollisena ostajana pidetty ohjelmistoyhtiö Salesforce kertoi pidättäytyvänsä tekemästä tarjousta. Amerikkalaismedian lähteiden mukaan myös Walt Disney ja Googlen emoyhtiö Alphabet olivat hetken verran kiinnostuneita, mutta into ostoksille on lopahtanut.

Twitterillä on valtava maailmanlaajuinen suosio, mutta se ei ole pystynyt kasvamaan. Twitter on tehnyt satojen miljoonien eurojen vuositappiota, minkä vuoksi mahdolliset ostajat pitänevät sitä turhan kalliina hankintana.

Kummallisesti Twitter ilmoitti siirtävänsä osavuosikatsauksen aikaa. Alun perin sen piti julkistaa luvut ennen markkinoiden avautumista torstaina, mutta julkistus siirtyi markkinapäivän päätteeksi. Vaikka yhtiö perusteli tätä useiden muiden internetjättien samanaikaisella tulosjulkistuksella, syy saattaa hyvin olla myös muiden Twitteriin liittyvien uutisten saapumisessa.

*Lähde: *Reuters

Lue seuraavaksi