WFP: Nälkä voi vammauttaa Jemenissä kokonaisen sukupolven

Sairaaloihin ja terveyskeskuksiin saapuu monia aliravitsemuksesta kärsiviä lapsia syrjäseudulta, kertoo YK:n Maailman ruokaohjelma WFP.

Ulkomaat
Sairaalan sängyllä makaa pienellä kerällä tummahiuksinen laiha tyttö punainen mekko ja keltainen paita yllään, tyttö pitää kiinni tippaletkusta.
Jemenissä on lokakuussa puhjennut myös koleraepidemia. Sairastumisen riskiä lisää pula puhtaasta juomavedestä.Yahya Arhab / EPA

Maailman ruokaohjelma WFP on huolissaan Jemenin ruokaturvan huonontumisesta ja lasten aliravitsemuksen lisääntymisestä.

WFP on jakanut Jemenissä kuukausittain ruokaa yli kolmelle miljoonalle ihmiselle jo helmikuusta 2016 lähtien, kertoo järjestö tiedotteessaan.

Ruoantarpeen kasvaessa ja resurssien pienentyessä on järjestö kuitenkin joutunut pienentämään ruoka-avustuksia. Ruoka-apua pyritään antamaan kuudelle miljoonalle ihmiselle. Monille apua tarvitseville alueille on vaikea päästä, sillä ne ovat vaarallisia.

– Nälkä voi vammauttaa kokonaisen sukupolven, sanoo WFP:n Jemenin maajohtaja Torben Due.

Jemenissä sairaaloihin ja terveyskeskuksiin saapuu monia aliravitsemuksesta kärsiviä lapsia syrjäseudulta, kertoo WFP.

Jemenin ravitsemustilanne oli yksi maailman huonoimmista jo ennen tämän hetkistä konfliktia. YK on arvioinut, että 80 prosenttia jemeniläisistä on humanitaarisen avun tarpeessa. Yli puolet maan väestöstä asuu sota-alueilla. Yli kolme miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotiseutunsa sotaa paetessaan.