Porvoon synnytykset siirtyvät Uudellemaalle ja Kotkaan

Noin 900 vuotuista synnytystä siirtyy muihin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloihin ja keskussairaalaan Kotkaan.

Kotimaa
Kokkolalainen Malena Björndahl sai vauvan maaliskuussa
Mirva Korpela / Yle

Synnytystoiminta päättyy Porvoossa vuoden lopussa. Noin 900 vuotuista synnytystä siirtyy muihin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloihin ja keskussairaalaan Kotkaan.

Porvoon synnytystoimintaa koskevat järjestelyt perustuvat päivystysasetukseen, joka edellyttää tuhannen synnytyksen vuotuista määrää.

Porvoon sairaalan äitiyspoliklinikalla jatkuvat sikiöseulonnat sekä synnytyssairaalasta varhain kotiutuneiden kontrollikäynnit. HUS:n muihin synnytyssairaaloihin siirtyvät äitiyspoliklinikkakäynnit, jotka voivat johtaa synnytyksen käynnistämiseen tai tarvitsevat keisarileikkausvalmiuden.

Porvoon synnytystoimintojen lakkauttamisen jälkeen HUS:ssa voi synnyttää viidessä sairaalassa: Naistenklinikalla sekä Kätilöopiston, Jorvin ja Lohjan ja Hyvinkään sairaaloissa.

HUS:n mukaan ruotsinkielisen henkilökunnan paikallaolo varmistetaan työvuorosuunnittelulla. Hoitohenkilökuntaa myös siirtyy Porvoon sairaalasta Hyksin synnytyssairaaloihin.