Trump: Clintonin Syyrian-politiikka johtaisi kolmanteen maailmansotaan

Republikaaniehdokas Donald Trump epäilee demokraattiehdokas Clintonin kykyä neuvotella Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Ulkomaat
Donald Trump
Donald Trump väittää, että Yhdysvaltain vaaleissa voi tapahtua laajamittainen vilppi. Cristobal Herrera / EPA

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on sanonut, että demokraattiehdokas Hillary Clintonin politiikka Syyriassa johtaisi kolmanteen maailmansotaan.

Trump arvosteli Clintonin vaatimuksia lentokieltoalueesta Syyriaan, mikä joidenkin arvioiden mukaan voisi johtaa suoraan sotilaalliseen yhteenottoon Venäjän kanssa.

– Jos kuuntelemme Hillary Clintonia, voimme päätyä kolmanteen maailmansotaan, Trump sanoi ulkopoliitiikkaan keskittyneessä haastattelussa Floridassa.

– Venäjä on ydinasemaa, mutta sellainen maa, jossa ydinaseet toimivat, verrattuna muihin maihin, jotka puhuvat, Trump lisäsi.

Trump antoi myös ymmärtää, että Clintonin olisi vaikea neuvotella Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa, koska Clinton on kritisoinut Putinia kärkevästi.

Trumpin mukaan Yhdysvaltojen tulisi keskittyä ääriliike Isisin lyömiseen, ei presidentti Syyrian presidentin Bashar al-Assadin syrjäyttämiseen.

Venäjä tukee Syyriassa presidentti Assadin joukkoja taistelussa kapinallisia ja ääri-islamilaisia ryhmiä vastaan.

Clinton sivuuttaa Trumpin arvostelun

Hillary Clintonin leiristä Trumpin kritiikki tyrmätään.

– Jälleen kerran hän toistaa Putinin puheita ja lietsoo amerikkalaisten pelkoja. Omia suunnitelmiaan Isisin lyömiseksi tai Syyrian humanitaarisen kärsimyksen vähentämiseksi hän ei kuitenkaan esitä, kommentoi Clintonin tiedottaja jesse Lehrich.

Clintonin kampanja muistuttaa, että sekä republikaaneja että demokraatteja edustavat kansallisen turvallisuuden asiantuntijat ovat epäilleet Trumpin kykyjä toimia ylipäällikkönä.

Lähteet: Reuters