Joni Nikko vahvistamaan SaiPan hyökkäystä – "Kisapuiston pienempi kaukalo sopii minulle varmasti hyvin"

Ikäkausimaajoukkueita kolunnut kookas hyökkääjä siirtyy Lappeenrantaan KalPasta seuraavat kaksi kautta kattavalla sopimuksella.

Joni Nikko
Joni Nikko, KalPa #10
Tomi Hänninen

KalPassa kaudesta 2015-2016 hyökännyt Joni Nikko vaihtaa kuopiolaisten mustakeltaisen nutun SaiPan keltamustaan sotisopaan.

Nikon ja SaiPan sopimus kattaa loppukauden sekä seuraavat kaksi kautta.

Nikko on vaasalaislähtöinen pelaaja, jonka ura Liigassa alkoi Rauman Lukossa. Kaikkiaan Nikko on pelannut Liigassa 112 ottelua tehopistein 22 + 17. Kuluvalla kaudella hän pelasi KalPassa 12 ottelua merkiten niissä maalin ja kolme syöttöä. Parhaalla kaudellaaan (2013-2014) hän keräsi Lukossa 44 ottelussa tehopisteet 10+9=19.

CHL:ssä SaiPan jatkopeleissä Nikko ei ole edustuskelponen edustettuaan aiemmin tällä kaudella KalPaa samassa sarjassa.

– Hienoilla mietteillä siirryn SaiPaan. Tämä on tavallaan uusi alku minulle ja olen siitä erittäin innoissani. Kiinnostus sopimuksen tekemiseen oli molemmin puolin kova, Nikko kertoo SaiPan tiedotteessa.

Suoraviivaista kiekkoa

Isokokoinen Nikko (188 cm/90 kg) haluaa pelata suoraviivaista kiekkoa.

- Pystyn tuomaan SaiPalle vahvaa maalineduspelaamista, suoraviivaisuutta. Maaleja yritän kovasti tietysti tehdä ja touhuta maalinedustalla. Se on minulla selkeä vahvuus ja semmoinen asia, jota yritän tuoda esille.

Myös Kisapuiston kaukalo ja SaiPan pelityyli nostavat Nikon omia odotuksia.

- Kisapuiston pienempi kaukalo ja SaiPan erilainen pelityyli sopivat minulle varmasti hyvin. Uskon, että yhteinen sävel kaukalossa löytyy nopeasti, Nikko kuvailee.