Jyväskylän Reimarin tontti rakenteille ehkä jo keväällä

Jyväskylän seurakunta käynnistää selvitykset toimitilojen sijoittamiseksi Valtiontalon alapuoliselle tontille rakennettavaan Reimarin kiinteistöön.

Jyväskylä
Reimarin havainnekuva.
Reimarin uudisrakennuksen havainnekuva.Arkkitehtipalvelut Oy

Jyväskylän seurakunnan päätös selvittää toimitilojensa sijoittaminen Valtiontalon alapuoliselle tontille rakennettavaan uudisrakennukseen on myös lähtölaukaus pitkään tyhjillään olleen tontin rakentamiselle.

Valtuuston eilisen päätöksen mukaan tilojen vuokraaminen tai ostaminen Valtiontalon naapuriin nousevasta Reimarista on seurakunnan tilaratkaisuille ensisijainen vaihtoehto. Seurakunta olisi ottamassa rakennuksesta kokonaisen kerroksen, alustavasti 1300-1500 neliömetriä.

– Seurakunnan päätös tarkoittaa, että ryhdymme yhteistyössä suunnittelemaan heidän tilaratkaisujaan. Samaan aikaan tarjoamme tiloja myös muille, sanoo Valtiontalon ja Reimarin tontin puoliksi omistavan Järvi-Suomen Asuntojen toimitusjohtaja Toni Nieminen.

Järvi-Suomen Asuntojen ja toisen omistajan, Royal Housen, tarkoituksena olisi päästä rakennustöihin tontilla jo ensi keväänä tai kevätkesällä.

– Sitä me tavoittelemme, mutta ennen sitä on monta vaihetta, Nieminen toteaa.

Seurakunnan päätös oli sikälikin ratkaiseva, että peli aukeaa myös Reimarin muiden tilojen osalta.

– Sitä en voi tässä vaiheessa kertoa, että keiden muiden kanssa olemme käyneet ja käymme keskusteluja, sanoo Nieminen.

Reimari -rakennuksesta on tulossa kahdeksankerroksinen. Tämän hetken suunnittelussa rakennukseen on tulossa sekä asumista että liikekiinteistöjä, noin puolet molempia. Asunnot sijoittuvat neljään ylimpään kerrokseen.

Viereinen Valtiontalo muodostaa oman kokonaisuutensa. Myös sen jatko on ollut riippuvainen Jyväskylän seurakunnasta, sillä seurakunta on pohtinut myös toimintojensa sijoittamista Valtiontaloon.

Valtiontalo on pahasti rapistunut ja vaurioitunut, mutta se on tiukasti suojeltu.

– Valtiontalostakin on kyselyjä ollut, ja nyt voimme edistää myös sitä asiaa, sanoo Nieminen.

Reimarin tontti on keskeisellä paikalla aivan Jyväskylän ydikeskustassa Kirkkopuiston vieressä. Tontti on ollut tyhjillään viitisentoista vuotta. Silloin tontilta purettiin Reimarina tunnettu vanha funkishuoltamo, sillä tontille oli tarkoitus rakentaa Jyväskylän konserttitalo. Konserttitalo on sittemmin muuttunut konserttisaliksi, ja sen sijainti on vaihtunut Lutakkoon Paviljongin yhteyteen.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus