Talvinopeuksiin siirtyminen alkoi Itä-Suomessa

Nopeusrajoitusmerkit vaihdetaan kaikkialla Suomessa perjantaihin mennessä.

nopeusrajoitukset
Nopeusrajoituskylttiä vaihdetaan talvinopeukselle.
Yle

Teillä siirrytään talvinopeusrajoituksiin. Itä-Suomessa nopeusrajoitusmerkkien vaihto on aloitettu tänään keskiviikkona. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu. Rajoitukset vaihdetaan kaikkialla perjantaihin 28. lokakuuta mennessä.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen alueella 100 kilometriä tunnissa -rajoituksia jää talveksi voimaan yhteensä 249 kilometrin matkalla: Etelä-Savoon 67 kilometriä, Pohjois-Savoon 76 kilometriä ja Pohjois-Karjalaan 106 kilometriä.

Satasta saa ajaa teillä, joissa vastakkaiset ajosuunnat on erotettu toisistaan kaiteella tai välikaistalla tai joissa tie on leveä ja näkymät hyvät. Muutoin nopeudet alennetaan 80 kilometriin tunnissa. Lisäksi kahdeksankympin rajoituksia muutetaan eräillä mutkaisilla, kapeilla tai huonokuntoisilla teillä talveksi 70 kilometriin tunnissa.

Uutena osuutena satasta saa ajaa talvellakin valtatiellä 23 Varkauden ja Viinijärven välillä Kypäräjärven uusien keskikaiteellisten ohituskaistojen kohdalla sekä Lieksassa uuden päällysteen saaneella kantatie 73:lla Jamalin ja Viekin välillä.

Vuorela–Siilinjärvi välisellä moottoritieosuudella 120 kilometriä tunnissa -rajoitus alenee talvikaudeksi sataseen.