EU epäilee Suomen rikkovan budjettisääntöjä – Suomen annettava lisäselvityksiä

Euroopan komissio sai euromaiden budjettiluonnokset lokakuun puolivälissä. Se haluaa lisäselvityksiä seitsemältä maalta.

politiikka
 Pierre Moscovici
EU:n talouskomissaari Pierre Moscovici odottaa Suomelta ja kuudelta muulta euromaalta lisäselvityksiä huomiseen mennessä. Isopix / AOP

Euroopan komissio vaatii Suomelta ja kuudelta muulta euromaalta selvitystä niiden ensi vuoden talousarviosuunnitelmasta.

Komissio epäilee, että seitsemän euromaata, Suomi, Belgia, Kypros, Italia, Liettua, Portugali ja Espanja, rikkoo Euroopan unionin budjettisääntöjä. Erityisen huolissaan komissio on siitä, että Italia, Kypros ja Suomi eivät yllä EU:n tavoitteisiin budjeteissaan.

Belgian ja Portugalin budjeteista komissiolla ei ollut valittamista, mutta se epäilee, pysyvätkö maat talousarvioissaan. Espanjan ja Liettuan on puolestaan annettava lisäselvityksiä, koska niissä muodostetaan uutta hallitusta.

Maiden on vastattava komissiolle huomiseen torstaihin mennessä. Euroopan komissio haluaa maanantaihin mennessä päättää, hyväksyykö se vai hylkää euromaiden lokakuun puolivälissä toimittamat budjettiluonnokset.

Lähteet: AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus