Koneen tilaukset kasvoivat – Kiinan markkinat vakaantuneet

Koneen osavuosikatsauksen mukaan yhtiön tulos parani viime vuoteen verrattuna. Alkuvuoden murheenkryyni Kiina osoittaa toimitusjohtajan mukaan vakaantumisen merkkejä.

talous
Koneen hissi.
Ismo Pekkarinen / AOP

Hissiyhtiö Koneen liikevoitto kasvoi heinä-syyskuussa 331 miljoonaan euroon viime vuoden vertailukauden 326 miljoonasta eurosta. Liikevoittomarginaali nousi 15,3 prosenttiin viime vuoden 14,9 prosentista. Liikevaihtoa kertyi 2,17 miljardia euroa, mikä oli hieman vähemmän kuin viime vuoden vertailukaudella.

Tilauksia yhtiö sai 1,7 miljardin euron edestä, mikä on 0,4 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Hyvänä jatkuneeseen kehitykseen vaikutti toimitusjohtaja Henrik Ehrnroothin mukaan kannattavuuskehityksen petraaminen ja tilausten kasvu Euroopassa, Lähi-Idässä, Afrikassa ja Amerikassa.

Yhtiölle tärkeillä Kiinan markkinoilla tilaukset vähenivät hieman, mutta tilanteen kerrotaan vakaantuneen heikon alkuvuoden jälkeen. Kone ennakoi tilausmäärien hiipuvan Kiinassa vuoden aikana ja kilpailun jatkuvan kireänä.

Kone tarkentaa koko vuoden näkymiään. Nyt yhtiö ennakoi liikevaihdon kasvavan 3-5 prosenttia viime vuoteen verrattuna, kun aiemmin odotushaarukka oli kahden ja kuuden prosentin välillä.