Apteekkimurrot huolestuttavat Posiolla

Posion apteekkiin on murtauduttu jo neljä kertaa tänä vuonna. Tulevan apteekkarin mukaan murrot ovat aiheuttaneet huolta ja pelkoa.

Posio
Kartalla Posio
Yle Uutisgrafiikka

Posion apteekkiin murtauduttiin tiistain-vastaisena yönä – taas. Apteekkiin on murtauduttu tänä vuonna yhteensä jo neljä kertaa, kertoo proviisori ja Posion uusi apteekkari Sari Alatulkkila.

– Kyllä se on aiheuttanut jonkin verran huolta ja pelkoa. Meillä oli myös aseellinen ryöstö pari vuotta sitten.

Alatulkkilan mukaan murroista on aiheutunut tuhansien eurojen suuruiset vahingot. Murtojäljet joudutaan korjaamaan ja siivoamaan, ja sitten pitää tehdä inventaario varastettujen lääkkeiden määrän ja arvon laskemiseksi.

Murtojen yhteydessä apteekista on hävinnyt lähinnä rauhoittavia lääkkeitä.

Poliisi: Osa murroista uhkaa jäädä "pimeiksi"

Alatulkkila kiittelee poliisin toimintaa, vaikka paikkakunnalla ei olekaan pysyvää poliisipäivystystä. Viimeisimmän murron yhteydessä paikalle tuli nopeasti peräti neljä partiota. Juhannuksena tosin poliisi ei ehtinyt murtopaikalle tuoreeltaan lainkaan, sillä samaan aikaan oli käynnissä piiritystilanne Pelkosenniemellä.

Posion apteekkimurron tutkinnanjohtajan, komisario Marko Ijäksen mukaan poliisi on ottanut tiistaisen murron vuoksi kiinni kolme henkilöä. Osa Posion tämänvuotisista apteekkimurroista uhkaa kuitenkin jäädä selvittämättä.

Posion apteekkimurtosarjasta kertoi ensimmäisenä Koillissanomat (siirryt toiseen palveluun).